Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Overval op geldloper
9-10-2001. Vanochtend rond 09.15 uur is in de Albert Cuypstraat een geldloper overvallen door twee mannen. Het slachtoffer kwam met een geldkoffer uit een winkel en werd direct besprongen door een man met een vuurwapen. De overvaller greep de geldkoffer en sprong bij een handlanger op een gereedstaande bromfiets. De verdachten reden weg in de richting van de Ferdinand Bolstraat. De politie vond de vluchtbrommer, een grijze scooter van het merk Aprilla, even later terug bij het Sarphatipark. Van de daders en de buit ontbreekt nog ieder spoor.

De bestuurder van de bromfiets was een blanke man, in het zwart gekleed. Hij droeg een zwarte helm met daaronder een groene muts en mogelijk een bril. De tweede dader was ook in het zwart gekleed. Hij droeg een driekwart zwarte leren jas en een zwarte helm. Getuigen van de overval wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer (020) 559 35 95.

---

Jongen redt broertje
9-10-2001. Gisteravond rond 19.30 uur werd een tweejarig jongetje door zijn broertje van elf uit het water van de Zwanenburgwal gered. Beiden werden even voor controle naar een ziekenhuis vervoerd, maar mochten daarna weer naar huis. De kinderen hadden net een boodschap gedaan en waren in de buurt van hun huis nog even aan het spelen. In een onbewaakt ogenblik raakte het jongste kind van twee te water. Zijn 11-jarige broertje bedacht zich geen moment en dook hem na. Snel wist hij zijn broertje te vinden en zwom met hem naar de kade. Door het hoogteverschil was het onmogelijk om op de kant te komen. Een 26-jarige buurtbewoner reageerde op het hulpgeroep van de kleine redder en dook ook te water. Snel hierna stond het doorweekte drietal op de kade.


---

Agenten redden man
9-10-2001. Zondagmiddag rond 17.15 uur werd een 65-jarige man onwel in een woning aan de Waddenweg. Ter plaatse gekomen agenten bedachten zich niet en begonnen direct te reanimeren. Deze handelingen waren levensreddend. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd en is opgenomen op de intensive care.


---

Portiek in brand
3-10-2001. De politie en brandweer rukten maandagmiddag rond half vijf uit naar de Mijnsherenweg in Kudelstaart. Een bankstel in een portiek stond in brand en veroorzaakte veel rookontwikkeling. Er ontstond brandschade aan het dak en toegangsdeuren. Vermoedelijk is het bewuste bankstel aangestoken. De politie verzoekt getuigen in deze zaak te bellen met telefoonnummer (0297) 34 11 11.


---

Aanhouding na schietpartij
5-10-2001. Afgelopen nacht heeft de recherche van het politiebureau Waddenweg een 22-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij aan het Waterlandplein. Deze vond plaats op woensdag 29 augustus van dit jaar. Een 22-jarige man kwam hierbij om het leven. In welke mate de man bij dit incident was betrokken wordt nog onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.


---

Natuurlijke dood vastgesteld
9-10-2001. Sectie heeft uitgewezen dat de 81-jarige man die afgelopen vrijdag in het Vondelpark werd aangetroffen, niet door misdrijf om het leven kwam. De man is een natuurlijke dood gestorven en is vier à zes weken geleden overleden.

Hieronder volgt het eerder hier over verschenen persbericht.

Overleden man aangetroffen
Gistermiddag werd door een wandelaar in de bosjes van het Vondelpark het lichaam van een persoon aangetroffen. De politie vermoedt dat de persoon al enige tijd in het park lag gezien de staat van het aangetroffen lichaam. Het gaat om een 81-jarige Amsterdammer. Sectie moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is.


---

Gewond bij aanhouding
9-10-2001. Zaterdagochtend raakte een agente gewond bij het aanhouden van een 37-jarige Amerikaan. De man bevond zich illegaal op een woonboot aan de Weesperzijde en zwaaide met een mes. Op het moment dat agenten ter plaatse kwamen ging hij er vandoor. Een korte achtervolging was het gevolg. Tijdens een achtervolging versperde een agente de man de weg om hem aan te houden. De Amerikaan, een man met fors postuur, liep de agente in volle vaart omver. Door deze botsing konden andere agenten de man overmeesteren en aanhouden. De agente moest in een ziekenhuis worden behandeld, maar mocht daarna met een zwaar gekneusde schouder naar huis. De verdachte is in verzekering gesteld.


---

Brand in hennep-kelder
9-10-2001. Brandweer en politie rukten zaterdagmiddag rond 12.00 uur uit naar een brand in een kelder aan de Baarsjesweg. De brand was snel onder controle en de schade bleef beperkt. In het pand trof de brandweer een complete hennepplantage aan. Volgens de brandweer was kortsluiting in de meterkast de oorzaak van de brand. De plantage werd ontmanteld en 870 hennepplanten werden door de politie in beslag genomen.


---

Gewonden bij aanrijding
9-10-2001. In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 28-jarige vrouw gewond bij een aanrijding tussen twee personenautos op de kruising van de Cornelis Lelylaan met de afrit S106 van de rijksweg A10. Het slachtoffer werd door de brandweer uit de auto geknipt. Zij werd naar een ziekenhuis vervoerd en mocht na behandeling weer naar huis.

Het ongeval ontstond doordat een auto met vier inzittenden geen voorrang verleende aan een automobilist op de Cornelis Lelylaan. Het slachtoffer zat in deze auto. Bij de bestuurder van de auto met vier inzittenden werd een alcoholpromillage van 0,9 promille geconstateerd. Hij kreeg een proces-verbaal.


---

Schietsleutelhanger aangetroffen
9-10-2001. In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 28-jarige man aan bij een horecagelegenheid in de omgeving van het Rembrandtplein. De man was in het bezit van een vuurwapen. De bezoeker werd door een portier gecontroleerd bij de ingang. Deze trof in zijn rugtas een zogenaamde schietsleutelhanger aan. Het betrof een metalen blokje ter grote van een aansteker. In het wapen zaten twee kogels. De man werd aangehouden en het wapen is in beslag genomen. De verdachte kreeg een proces-verbaal in verband met de wet wapens en munitie. Waar het wapen vandaan komt wordt nog onderzocht.


---

Nep-vuurwapens in beslag
9-10-2001. Gisteren nam de politie op het Bijlmerplein 18 niet van echt te onderscheiden vuurwapens in beslag. Ze lagen uitgestald op een marktkraam. De 38-jarige marktkoopman kreeg een proces-verbaal voor het overtreden de wet wapens en munitie.


---

Brandstichting buurthuis
9-10-2001. Zondagavond rukte de brandweer uit voor een brand in een buurthuis aan de Elisabeth Boddaertstraat. De brand ontstond in een afvalbak en kon snel worden geblust. De schade bleef beperkt. De politie heeft inmiddels drie arrestaties verricht.


---

Steekpartij in de Leidsestraat
9-10-2001. In de nacht van zaterdag op zondag trof de politie in de Leidsestraat een 24-jarige man aan die in het bovenlichaam was gestoken. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd en is opgenomen. Wat er is voorgevallen, is nog onduidelijk. Volgens het slachtoffer werd hij zonder aanleiding neergestoken door een negroïde man. Mogelijk ging hier een woordenwisseling aan vooraf. De verdachte zou ongeveer 1.70 à 1.80 meter lang zijn en rasta-haar hebben. De recherche onderzoekt de zaak. Getuigen van dit voorval wordt verzocht zich te melden via het telefoonnummer: (020) 559 23 21


---

Bestuurder zoek na aanrijding
9-10-2001. Zondagochtend rond 08.00 uur raakte een 20-jarige vrouw gewond bij een eenzijdig ongeval op de Noordzeeweg. Zij zat als passagier in een auto die ter hoogte van een olieoverslag bedrijf uit de bocht vloog. Een tweede inzittende bleef ongedeerd. De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurdervan de auto is spoorloos. Beide inzittenden verklaarden de bestuurder niet te kennen. Door getuigen is gezien dat er een derde persoon, de vermoedelijke bestuurder in de auto zat. Het is niet duidelijk of dit een man of een vrouw was. De politie onderzoekt de aanrijding en is op zoek naar nog meer getuigen. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer (020) 559 36 60.


---

Aanrijding met dodelijke afloop
9-10-2001. Vanochtend vroeg viel er een dodelijk slachtoffer bij een aanrijding tussen twee vrachtwagens op de A10 ter hoogte van de afslag Hemhavens. Door dit ongeval ontstond grote verkeershinder. De A10 was vlak voor de Coentunnel, richting Zaandam, geruime tijd afgesloten en het verkeer werd omgeleid. De precieze toedracht wordt nog onderzocht.

Het volgende is er waarschijnlijk gebeurd. Eén van de betrokken vrachtautos stond vlak voor de Coentunnel op de vluchtstrook en had waarschijnlijk pech. De chauffeur lag onder het voertuig, kennelijk om te kijken wat er aan de hand was. Door nog onbekende oorzaak werd deze van achteren geraakt door een andere vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen met pech overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De andere betrokken chauffeur bleef ongedeerd en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De lading van de vrachtwagen die op de vluchtstrook werd aangereden (papier) viel naar beneden op de onder de A10 gelegen Westhavenweg. Een deel kwam op het spoor terecht. De politie is geruime tijd bezig geweest om de A10 en de daaronder gelegen weg schoon te maken.

---

Voetganger loopt tegen tram
9-10-2001. Vanochtend raakte een 21-jarige Engelse vrouw gewond, nadat zij op het Weesperplein tegen een passerende tram was aangelopen. De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd en opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval.

---

Brandstichting kerk
9-20-2001. Zondagavond is er brand gesticht bij een katholieke kerk op het Linnaeushof. Er waren een aantal kleine brandjes aan de buitenkant van de kerk. De brandweer gaf aan dat het om brandstichting moest gaan. Naar aanleiding van een gericht politieonderzoek zijn twee jongens van 17 aangehouden.De schade is beperkt gebleven. De verdachten zijn ingesloten.


---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

---

Dossier
Drugssmokkelaars gepakt dankzij een goede samenwerking tussen de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Curaçao.

Cokelijn opgerold door de recherche van bureau Flierbosdreef.

Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.

---

© Politie Amsterdam-Amstelland

Zoekwoorden:

Deel: ' Politie Amsterdam-Amstelland '
Lees ook