Politie Amsterdam-Amstelland

Vlaggen halfstok
12-9-2001. Om uiting te geven aan ons medeleven rond de onbeschrijflijke gebeurtenissen in de Verenigde Saten, met name aan de slachtoffers en hun familieleden, staan de vlaggen op de politiebureaus in onze regio op halfstok.Getuigen aanrijding gezocht
11-9-2001. Maandagavond rond 17.30 uur raakten zes mensen gewond bij een zware aanrijding op de Noordzeeweg in de buurt van Ruigoord. Alle gewonden zijn met ambulances naar een ziekenhuis vervoerd en opgenomen. De toestand van een 22-jarige man werd vanochtend nog kritiek genoemd.

Een auto met daarin twee 20-jarige en twee 22-jarige mannen uit Amsterdam-Zuidoost, kwam vanuit Velsen en reed in de richting van Amsterdam. De auto kwam door nog onbekende oorzaak op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer terecht en schampte daar een tegenligger. Hierdoor raakte de auto van de vier mannen in een slip en botste frontaal op een volgende tegenligger. Hierin zat een echtpaar uit Haarlem, een 30-jarige zwangere vrouw en haar 31-jarige echtgenoot Beiden raakten zwaargewond.

De Noordzeeweg is als gevolg van het ongeval afgesloten, in verband met opruim- en schoonmaakwerkzaamheden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk en vraagt getuigen zich te melden bij het politiebureau Lodewijk van Deijsselstraat, telefoonnummer (020) 559 36 60.


Zaken in Opsporing Verzocht
11-9-2001. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde maandagavond aandacht aan drie zaken van de politie Amsterdam-Amstelland. Allereerst de dubbele moord in een eetcafe in Diemen. Ten tweede een dode man die in het koelingskanaal van de Hemweg-centrale werd aangetroffen en van wie de identiteit nog altijd onbekend is. De derde zaak betreft twee verkrachtingen die door dezelfde dader zijn gepleegd.

Lees meer en help ons deze zaken op te lossen.


Kettingbotsing Gooiseweg
12-9-2001. Maandagochtend rond 09.15 uur raakten twee automobilistes gewond bij een kettingbotsing op de Gooiseweg ter hoogte van de A9. De vrouwen werden naar een ziekenhuis vervoerd. Drie autos stonden stil voor een rood verkeerslicht toen een vierde automobilist achter op de laatste auto botste. Dit had een kettingbotsing tot gevolg waarbij in totaal vier autos waren betrokken. Twee rijstroken van de Gooiseweg waren gedurende anderhalf uur afgesloten voor alle verkeer.
Man onwel Prins Hendrikkade
12-9-2001. Dinsdagavond overleed een 62-jarige man nadat hij rond 20.00 uur op de Prins Hendrikkade een hartaanval had gehad. De man werd onwel en werd direct door een burger en ter plaatse gekomen ambulancepersoneel gereanimeerd. Dit mocht echter niet baten. De man overleed op weg naar een ziekenhuis.
Man met vuurwapen
12-9-2001. Vannacht rond 02.15 uur is door het arrestatieteam in een woning op Kattenburg een 24-jarige man met een vuurwapen aangehouden. Dit naar aanleiding van de melding van een schietvereniging dat een van de leden onterecht een vuurwapen had meegenomen. De bewuste man bleek in een woning op Kattenburg te zitten. Op grond van de indicatie dat de man verward was, viel het besluit een arrestatieteam in te zetten. Het vuurwapen is in beslag genomen.Vier arrestaties na vechtpartij
12-9-2001. Na een melding over een vechtpartij heeft de politie vannacht in een woning aan de Van Hallstraat vier personen gearresteerd. Het gaat om drie mannen en een vrouw van vermoedelijk Aziatische afkomst. Een van de mannen is lichtgewond. De politie hoopt er met de inschakeling van een tolk achter te komen wat er is gebeurd. Voor zover nu bekend wonen de vier op het bewuste adres. Gewonden bij aanrijding trams
12-9-2001. Maandagochtend om 08.10 uur raakten vier mensen gewond bij een botsing tussen twee trams op het Spui. Het betrof de lijnen 1 en 5. De 38-jarige bestuurder van lijn 5 was één van de gewonden. Hij is naar een ziekenhuis vervoerd en opgenomen. De andere gewonden konden ter plaatse worden behandeld. De politie en het gemeente vervoerbedrijf onderzoeken het ongeval.

Deel: ' Politie Amsterdam-Amstelland '
Lees ook