Politie Amsterdam-Amstelland

Overleden man aangetroffen
26-9-2001. Dinsdagavond rond 20.15 uur trof de politie in een woning in Amsterdam-Noord het stoffelijk overschot aan van een 40-jarige man. Het betrof de bewoner. De politie heeft het vermoeden dat de man door geweld om het leven is gekomen en hield in verband met dit mogelijke misdrijf een 27-jarige man aan. Hoe het slachtoffer om het leven is gekomen of wat het motief is voor deze daad is nog niet duidelijk. De recherche onderzoekt de zaak.
Brandstichting
26-9-2001. In een bedrijf aan de Klaprozenweg in Amsterdam-Noord moest gisteren tot twee keer toe een brandje geblust worden. Volgens de brandweer was de brand zeer waarschijnlijk aangestoken. Over de juiste toedracht tast de politie nog in het duister.
Autogordelcontrole
26-9-2001. Gistermiddag heeft op de Cornelis Douwesweg een autogordelcontrole plaatsgevonden. Tijdens die controle hebben 36 bestuurders een proces-verbaal ontvangen voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast heeft een bestuurder een bekeuring gekregen voor het voeren van mistlicht en een voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.
Overval in woning
26-9-2001. Gisteravond werd in de K-buurt in Amsterdam-Zuidoost een vrouw in haar woning overvallen. Zij had even daarvoor geld opgenomen en is vermoedelijk vanaf de bank door twee onbekende mannen achtervolgd. Vlak nadat zij haar woning binnen was gegaan, werd er aangebeld. Toen zij opendeed werd zij naar binnen geduwd. Twee mannen vroegen haar waar het geld was. Net op het moment dat zij haar geld had gegeven, klonk het geluid van de huisbel. Hierop schrokken de mannen en zag de vrouw kans haar woning uit te komen. Zij belde de politie in de veronderstelling dat de twee overvallers nog in haar woning waren. Bij aankomst van de politie werden de overvallers echter niet meer in de woning aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak.

Deel: ' Politie Amsterdam-Amstelland '
Lees ook