Politie Limburg-Noord

Politie arresteert twee verdachten voor serie misdrijven in Meijel
Datum: 13-10-2006
Tijd bericht: 13:38
Plaats: Meijel
De politie heeft twee verdachten gearresteerd op verdenking van een groot aantal brandstichtingen, vernielingen en diefstallen die in de afgelopen maanden plaatsvonden in de gemeente Meijel en omgeving.

In de periode van begin juni tot en met half september zijn in Meijel diverse brandstichtingen, vernielingen en diefstallen gepleegd. Dit heeft tot grote onrust in de gemeente geleid en gezorgd voor diverse geruchten en speculaties ten aanzien van mogelijke daders.

Begin augustus zijn vier verdachten aangehouden op verdenking van ernstige mishandeling, deze verdachten zijn ook gehoord in verband met bovengenoemde zaken. Alle verdachten verklaarden echter niets met deze misdrijven van doen te hebben, zij hadden hiervoor ook een betrouwbaar alibi en de recente aanhouding van twee nieuwe verdachten onderschrijft dat. Politie en gemeente hopen hiermee definitief de onrust en speculaties binnen de gemeente Meijel weg te nemen.

Het tweetal, een 17-jarig meisje uit Meijel en een 19-jarige jongen uit Dordrecht, hebben diverse branden, vernielingen en diefstallen bekend en zitten nog in voorlopige hechtenis. Beiden zijn inmiddels overgedragen aan Justitie.

In totaal kunnen ongeveer twintig branden worden herleid tot het tweetal. Onder deze branden kunnen onder andere de brand in het schutterslokaal, de brandweerkazerne, de brand in een caravan en de brand in een kapelletje worden gerekend. Ook heeft het tweetal zich schuldig gemaakt aan diefstal en vernieling, onder andere op het kerkhof. In totaal gaat het om een geschat schadebedrag van 200.000,- euro.

De politie is de verdachten op het spoor gekomen door diverse getuigenverklaringen, waarvoor gemeente en politie de getuigen zeer dankbaar zijn. De getuigen zijn inmiddels bedankt door middel van een persoonlijke brief en een attentie.

Om ervoor te zorgen dat gestolen goed afkomstig van het kerkhof terugkomt bij de rechtmatige eigenaar heeft de gemeente Meijel op het gemeentehuis een vitrinekast ingericht waar burgers kunnen komen kijken of er een gestolen goed van een hen bekend graf bij zit. Als dit het geval is wordt het gestolen goed geretourneerd aan de benadeelden.


Zoekwoorden:

Deel: ' Politie arresteert twee verdachten voor serie misdrijven in Meijel '


Lees ook