Politie Midden- en West Brabant

Politie beëindigt illegale houseparty

Rijen, 30 maart 2003

RIJEN: De politie heeft op verzoek van de loco-burgemeester van de gemeente Gilze en Rijen een einde gemaakt aan een illegale houseparty. Op zaterdagavond 29 maart rond 22.00 uur stelde de politie vast dat een groep personen van zeven personen een leegstaand bedrijfspand op de Kempenbaan in Rijen was binnengedrongen. Dit bedrijfspand ligt op industrieterrein De Haansberg. In de uren daarna stroomden circa 500 house-liefhebbers het pand binnen. Met stroomaggregaten werd electriciteit opgwerkt om de muziekinstallatie van stroom te voorzien. In het pand werden fakkels gebruikt om de hal te verlichten dan wel een act mee op te voeren. Vanuit het oogpunt van brandgevaar en het grote aantal bezoekers was dit een bijzonder onveilige situatie. Er was geen vergunning verleend voor de houseparty. De gemeente Gilze en Rijen streeft overigens een consequent handhavingsbeleid na.

De organisatoren van het feest zijn door de politie diverse keren gemaand om de party te beëindigen. Pas toen de gemeente een noodverordening had ingesteld, vertrokken de feestgangers. De politie had inmiddels een peleton van de mobiele eenheid, bestaande uit 55 politieagenten, opgeroepen om het bedrijfspand te ontruimen. De mobiele eenheid hoefde echter niet in actie te komen voor een ontruiming. Wel hebben de politie en de gemeente achteraf het pand geïnspecteerd. De politie verrichtte geen aanhoudingen en/of inbeslagnames.

De gemeente Gilze en Rijen heeft de eigenaar van het pand opdracht gegeven om maatregelen te nemen. Deze maatregelen moeten voorkomen dat dit soort gebeurtenissen zich in de toekomst herhaalt.

Bron: Connie Polak

Deel: ' Politie beëindigt illegale houseparty '
Lees ook