Politiebericht Eindhoven e.o. 7-08-2001

1e Persbericht 7 augustus 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven/Geldrop: Inbreker meldt zich op politiebureau

Op het politiebureau aan de Mathildelaan is maandagmiddag rond 14.00 uur een 35-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De man meldde zich zelf op het politiebureau en bekende dat hij tussen 15 juni en 17 juni jl. had ingebroken in een gebouw aan het St. Jozefplein in Geldrop. Van het pand werden twee ramen vernield. Vervolgens werd uit een geldkistje een geldbedrag van ruim 100 gulden weggenomen. De man is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Zware mishandeling
In zijn woning in het stadsdeel Woensel-Noord is dinsdagochtend om 6.25 uur een 17-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling van een 20-jarige Eindhovenaar op het Stationsplein op 17 juli jl. Het slachtoffer werd met een mes in zijn schouder gestoken. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan de steekwond. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in autos aangehouden

De politie stelde dinsdagochtend een onderzoek in de omgeving in nadat zij een melding kregen van een inbraak in een auto op de Deken van Somerenstraat. Op de Edenstraat kon vervolgens om 1.50 uur een 22-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden worden. Op de Deken van Somerenstraat en op de Paradijslaan werden in totaal zes personenautos aangetroffen waarvan een ruit was ingeslagen. Op de motorkap van een van de autos lag een autoradio. Deze is in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Tweede verdachte van inbraak auto aangehouden

Naar aanleiding van een onderzoek werd maandagavond rond 17.55 uur in een woning aan de Aert Roelofsstraat een tweede verdachte van een inbraak in een auto op de Raiffeisenstraat op zondag 5 augustus aangehouden. Het betreft een 32-jarige Eindhovenaar. Zondagavond rond 23.15 uur werd op de Raiffeisenstraat door omstanders een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij zagen dat hij en een andere man aan het inbreken waren in een auto. De gewaarschuwde politie nam de man over en sloot hem op in de cel. De tweede man wist toen te ontkomen. Van de geparkeerde auto waren de twee portieren opengebroken. Er werd niets vermist. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf Winkelcentrum Woensel is dinsdagavond tussen 21.20 en 23.00 uur een rode Saab 9000 met het kenteken LG-BS-20 gestolen.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden

Op het Stationsplein is dinsdagochtend rond 2.25 uur een 31-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het gooien van een steen tegen een ruit van een pand aan de Dommelstraat. Toen een 29-jarige Eindhovenaar en een 25-jarige man uit Helmond de verdachte hierop aanspraken gooide deze een steen in de richting van het duo. De 29-jarige man werd liep hierdoor een lichte verwonding aan zijn schouder op en de 25-jarige man aan zijn hand. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bromfietser gewond
Op de Aalsterweg is maandagavond rond 22.00 uur een 30-jarige bromfietser uit Eindhoven gewond geraakt. De bromfietser reed over de Aalsterweg. Plotseling week hij met een nog onbekende reden uit naar links waardoor hij op de linkerzijde van de rijbaan terechtkwam. Op dat moment kwam een 43-jarige automobilist uit Waalre hem tegemoet rijden waardoor een frontale botsing ontstond tussen beide voertuigen. De bromfietser is met hoofdletsel overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Waalre: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Willibrorduslaan zijn tussen maandagavond 22.30 uur en dinsdagochtend 6.00 uur een GSM, twee tassen, vier identiteitsbewijzen, acht pakjes sigaretten, een groene kaart en kentekenpapieren van een auto, een fototoestel, een geldbedrag van 300 gulden en een pasje gestolen.

Deel: ' Politie Brabant-Zuid-Oost 1e persbericht '
Lees ook