Politiebericht Eindhoven e.o. 23-07-2001

1e Persbericht 23 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bromfietser zonder helm geeft valse naam op Een politiesurveillance zag zondagmiddag op het Stationsplein een jongen zonder helm op een bromfiets rijden. Toen de politie de jongen staande hield gaf hij een valse naam op. Hierop werd hij om 16.15 uur aangehouden. De bromfiets werd in beslag genomen omdat alle sloten van de bromfiets verbroken waren. De politie doet een onderzoek naar de herkomst van de bromfiets. Verder was de verdachte niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling met bierglas
Zondagmorgen omstreeks 00.15 uur is in een horecagelegenheid aan het Stratumseind een 16-jarige inwoner van Nuenen gewond geraakt aan zijn gezicht. Het slachtoffer werd plotseling, zonder reden, door een andere bezoeker met een bierglas in zijn gezicht geslagen. Hij heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging en mishandeling In een woning aan de Vuurdoornstraat zijn zondagavond drie inwoners van Eindhoven van respectievelijk 20, 20 en 36 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht, bij een onenigheid over een auto, een 41-jarige inwoner van Eindhoven met een vuurwapen te hebben bedreigd en mishandeld. Bij de huiszoeking zijn een mobiele telefoon en een geldbedrag van 8000 in beslag genomen en voor onderzoek veilig gesteld. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Eindhoven: Ontdekking hennepkwekerij na wateroverlast Na een melding van wateroverlast in een woning aan de Cavallilaan bleek dat de watervoorraad benodigd voor een hennepkwekerij in een slaapkamer van de woning, was overgelopen. In de slaapkamer werd een hennepkwekerij met 120 planten aangetroffen. De brandweer heeft met behulp van pompen de wateroverlast opgelost. In de woning is een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man is voor onderzoek ingesloten. De hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en veilig gesteld.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Op de Advocaat Botsstraat is maandagmorgen om 01.55 uur een 40-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor twee bakstenen door de ruit van een woning aan de Advocaat Botsstraat te hebben gegooid. De man is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Bromfiets gestolen
Uit een garage behorende bij een woning aan de Jan van Heelustraat is maandagochtend tussen 5.00 en 6.00 uur een bromfiets gestolen. De dader is binnengekomen door een niet afgesloten deur.

Helmond: Verdachten aangehouden
De politie kreeg maandagochtend een melding binnen betreffende twee luidruchtige personen en stelde een onderzoek in. Op de Heistraat konden vervolgens rond 4.25 uur een 37-jarige man uit Helmond en een 35-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. De 35-jarige man verzette zich tegen zijn aanhouding. Zij worden verdacht van het vernielen (antenne afgebroken en deuk in de auto geslagen) van een geparkeerde auto kort daarvoor op de Heistraat en van het bedreigen en discrimineren van een 24-jarige man uit Helmond die het duo aansprak op hun luidruchtige gedrag. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Fietsen en gereedschap gestolen
Uit een garage behorende bij een woning aan de Anna Bijnsstraat zijn tussen maandag 4.45 en 5.00 uur twee fietsen, een acculader, een boormachine en een schroefboormachine gestolen. De dader is binnengekomen door een niet afgesloten deur.

Bakel: Schennispleger
Op de Roessel heeft zondagavond rond 17.30 uur een man schennis gepleegd ten opzichte van een groep meiden in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar. De schennispleger is tussen de 20 en de 25 jaar oud, ongeveer 1.75 meter groot, heeft een normaal postuur, donker haar en donkere wenkbrauwen. Hij droeg zondagavond een wit T-shirt, een lange broek en een witte baseball pet met een blauwe voorkant.

Someren: Snelheidscontroles
Op de Provincialeweg zijn zondag tussen 11.45 en 13.15 uur 289 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 46 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 133 km/u.

Op de Witvrouwenbergweg zijn zondag tussen 14.50 en 16.30 uur 403 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 120 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 93 km/u.

Someren: Aanrijding met slok te veel op
Op de Dorpsweg heeft een 66-jarige automobilist uit Asten een aanrijding gehad met een 59-jarige automobilist uit Someren. De Astenaar reed over de Keizerstraat, komende uit de richting Boerenkamplaan, en reed de Dorpsweg in. Omdat hij hierbij niet voldoende rechts hield kwam hij in botsing met de automobilist uit Someren die hem op de Dorpsweg tegemoet kwam rijden. Er vielen geen gewonden bij de aanrijding. Wel bleek de Asternaar een slok te veel op te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van 1,20 uit. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Sieraden gestolen
Uit een winkel aan de Meent zijn tussen maandagochtend 2.15 en 2.30 uur 15 horloges en twee halskettingen gestolen. De dader kwam in het pand door een ruit te vernielen.

Veldhoven: Aanhouding na mishandeling en vernieling

In een woning aan de A van Diepenbeeckstraat is maandagmorgen om 06.25 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht, samen met een nog onbekende verdachte, zaterdagnacht omstreeks 02.00 uur op de Dommelstraat Zuid in Veldhoven een 35-jarige Eindhovenaar te hebben mishandeld en daarna vernielingen te hebben gepleegd aan de auto van het slachtoffer. Toen het slachtoffer zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen wilde laten behandelen trof hij daar zijn belagers weer, die hem opnieuw mishandelden. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Deel: ' Politie Brabant-Zuid-Oost 1e persbericht '
Lees ook