Politiebericht Eindhoven e.o. 8-09-2001


Politieberichten

Eindhoven: Meisje gewond bij steekpartij
Vrijdagmiddag om 15.50 uur is in haar woning aan de Cavallilaan een 16-jarig meisje uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had zij bij een ruzie op de Piuslaan een 14-jarige meisje uit Eindhoven met een steekvoorwerp gestoken. Het slachtoffer raakte gewond aan haar been. Zij is voor behandeling daarvan overgebracht naar het Diaconessenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Eindhoven: Verdachten diefstal fiets aangehouden Vrijdagavond rond 21.30 uur zijn op de Onderdoor een 34-jarige vrouw uit Eindhoven en een 36-jarige man uit Almere aangehouden. Een gewaarschuwde politiepatrouille trof beiden daar bij een opengebroken damesfiets aan. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Vrijdagavond rond 20.28 uur is op het 18 Septemberplein een 22-jarige man uit Valkens-waard aangehouden. Hij stoorde zich daar aan een groep Turkse jongeren die het niet eens waren met een groep Koerden die daar in een stand hun politieke standpunten naar buiten brachten. De 22-jarige man uit Valkenswaard begaf zich naar de groep jongeren en riep beledigende taal naar hen. Een 34-jarige man uit Eindhoven liep hierop naar de 22-jarige man en sloeg hem met een paraplu in zijn nek. Er ontstond een dreigende situatie. De gewaarschuwde politie maande de groepen tot rust en hield de Eindhovenaar aan. De agenten scheidden daarop de groepen en de rust keerde weer. De verdachten zijn overge-bracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte bedreiging aangehouden
Vrijdagavond rond 21.30 uur is op het Stratumseind een 21-jarge man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar een 25-jarige horecabedrijfsleider uit Eindhoven bedreigd. De gewaarschuwde politiepatrouille trof een samoeraizwaard aan bij verdachte. De verdachte deed, ter vernietiging daarvan, afstand van het zwaard. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Vrijdagavond om 23.20 uur is op de Kerkstraat een 31-jarige man uit Halsteren aangehou-den. Een politiepatrouille zag dat de man daar tegen een kerk stond te plassen. Zij spraken hem aan, waarop de man in de richting van een agent plaste. Bij het uitschrijven van de bekeuring voegde de man zeer onwelvoeglijke taal naar de agenten. Hierop is verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Zaterdagmorgen om 3.15 uur is op de St. Antoniusstraat een 30-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1,60 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen ver-dachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte belediging aangehouden
Zaterdagmorgen rond 4.15 uur haalde een politiepatrouille op het Stratumseind twee vech-tende mannen uit elkaar. Een 26-jarige man uit Breda riep daarbij zeer onwelvoeglijke taal naar de agenten. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte aangehouden
Vrijdagavond rond 21.00 uur is op de Braak een 24-jarige man uit Helmond aangehouden. Een agent verzocht hem zich te verwijderen, daar verdachte het hun toegewezen vak verliet en zich begaf naar de afscheiding van het bezoekersvak. Hierop duwde de agent de man naar zijn zitplaats. De Helmonder nam dat niet en voegde zeer onwelvoeglijke taal naar de agent. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto in brand
Vrijdagavond rond 23.25 uur brandde een personenauto op de Engelseweg. De gewaar-schuwde brandweer kon niet voorkomen dat de auto in zijn geheel uitbrandde.

Helmond: Automobilist te water
Zaterdagmorgen rond 0.30 uur trof een politiepatrouille een auto in het kanaal van de Kanaaldijk Zuid West aan. De gewaarschuwde brandweer haalde de 51-jarige automobilist uit Helmond uit zijn benarde positie. Na behandeling in het Elkerliekziekenhuis is verdachte overgebracht naar het politiebureau. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 0.90 pro mille. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Bromfietser gewond
Vrijdagavond rond 22.10 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Muggenberg een 16-jarige bromfietser uit Heeze gewond. Hij reed daar komende vanuit de richting Geldropse-weg. In een aldaar gelegen bocht schoof hij onderuit en kwam ten val. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het St. Anna ziekenhuis te Geldrop. Zijn jongere broertje die achterop zat raakte niet gewond.

Someren: Inbraak in woning
Vrijdag tussen 16.30 en 22.25 uur is ingebroken in een woning op het Biesveld. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning zijn geld en kristallen beeldjes gestolen.

Someren: Diefstal auto
Vrijdag tussen 23.00 en 23.45 uur is vanaf de Ter Hofstadlaan een zwarte personenauto, Opel Calibra, kenteken SJ-JH-80, gestolen.

Soerendonk: Diefstal auto
Vrijdag tussen 20.30 en 23.15 uur is vanaf de Groenstraat een groene bestelauto, Volkswagen 1,0 TDI, kenteken 76-VG-Bt, gestolen. In de auto bevonden zich een aantal koffers met gereedschap.

Asten: Diefstal caravan
Vrijdagavond tussen 23.45 en 24.00 uur is vanaf de Penningkruid een caravan, waarvan de koppeling was afgesloten, gestolen. Bij het wegrijden is de koppeling van het trekkend voertuig geschoten en kwam de caravan tegen een muur op de Penningkruid tot stilstand. De daders zijn met achterlating van de caravan doorgereden.

Deel: ' Politie Brabant-Zuid-Oost 1e persbericht '
Lees ook