Politiebericht Eindhoven e.o. 12-08-2001
2e Persbericht 12 augustus 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad betrapt
Op de Achterom is zondagochtend rond 9.50 uur een 26-jarige Eindhovenaar op heterdaad door de politie betrapt toen hij aan het slot van een fiets aan het morrelen was. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets is in beslag genomen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boschdijk is zondagochtend rond 2.10 uur een 26-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,65 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van vernieling auto aangehouden Op de Raiffeisenstraat is zondagochtend rond 4.00 uur een 35-jarige vrouw uit Waalre aangehouden. Zij wordt verdacht van het schoppen van twee deuken en het aanbrengen van beschadigingen op een deurportier van een geparkeerde auto aldaar. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Opsporingsambtenaar tijdens radarcontrole bedreigd Op de Hondsruglaan is zaterdagmiddag rond 15.15 uur een 19-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen van een 25-jarige opsporingsambtenaar tijdens een radarcontrole op de Hondsruglaan eerder die middag. De automobilist was geflitst omdat hij harder reed dan 50 km/u. Hier was hij het niet mee eens. Hij schold de opsporingsambtenaar uit, hij bedreigde hem en parkeerde zijn auto voor de radaropstelling om de werkzaamheden te hinderen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Flessentrekkerij
In een horecagelegenheid in de Heuvel Galerie is zaterdagavond rond 20.00 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van flessentrekkerij. De man heeft in de zaak gegeten voor een bedrag van ruim 45 gulden en wenste hiervoor niet te betalen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van inbraak woning aangehouden In een woning aan de Spireastraat is zondagmiddag rond 14.20 uur een 33-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden. Getuigen zagen de man inbreken in de woning. De politie ging meteen ter plaatse en trof de verdachte daar aan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Geluidsoverlast door feest
Ongeveer 100 bezoekers van een feest op de Boegstraat hebben zondagochtend voor behoorlijk wat geluidsoverlast gezorgd. Een groot deel van de feestgangers stond op straat. De politie heeft de feestgangers verzocht om de straat te verlaten. Uiteindelijk zijn een groot aantal betrokkenen vrijwillig weggegaan nadat een aantal diensthonden werden ingezet. Twee mannen, een 21-jarige uit Capelle aan de IJssel en een 30-jarige Amsterdammer, weigerden de straat te verlaten. Hierop zijn zij rond 5.15 uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte aangehouden
Op de Steenweg is zondagochtend rond 3.00 uur een 17-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 15-jarige jongen uit Helmond eerder die ochtend door hem met een glas tegen zijn voorhoofd te slaan. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de Van Diemenstraat is tussen zaterdagochtend 10.00 uur en zondagochtend 9.00 uur een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken TZ-DB-45 gestolen.

Helmond: Verdachten botsten met gestolen auto tegen boom Op de Berenbroek is zondagochtend rond 11.15 uur een auto door nog onbekende omstandigheden tegen een boom aan de linkerkant van de weg gebotst. Twee Poolse inzittenden waren uit het voertuig gevlucht. Een derde Pool was nog aanwezig. Uit onderzoek bleek dat op de auto valse kentekenplaten waren bevestigd en dat het voertuig afgelopen weekend vanaf de Berlaerstraat in Helmond was weggenomen. De politie stelde een zoektocht in de omgeving in en trof een tweede inzittende in een maïsveld in de omgeving aan. De derde inzittende is niet meer aangetroffen. Beiden, een 22 jarige en een 23-jarige Pool, werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis waar ze vervolgens rond 13.00 uur aangehouden werden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Fietser met lantaarnkap op hoofd
De politie zag zondagochtend rond 2.45 uur een 19-jarige inwoner van Helmond met een lantaarnkap met een doorsnede van ongeveer een halve meter op zijn hoofd over de Steenweg fietsen. De man werd hierop aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de lantaarnkap afkomstig was van een lantaarnpaal op de Wilhelminalaan. Deze was geheel vernield. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Vissers bekeurd
De politie heeft zondagochtend 8 vissers bekeurd omdat zij niet in het bezit waren van een geldige vergunning. Drie werden bekeurd bij het Kanaal van Deurne, twee bij een water aan de Otterstraat en drie bij de Clarinet.

Deurne: Bromfietser gewond
Op de Milhezerweg is zondagochtend rond 1.00 uur een 16-jarige bromfietser uit Milheeze gewond geraakt. De jongen had niet voortdurend zijn voertuig onder controle en botste tegen een stoeprand. Hierdoor kwam hij ten val. Hij is voor behandeling aan zijn verwonding in de buurt van zijn oog en oor overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Eersel: Onderdelen van tractor gestolen
Vanuit een open loods op een terrein aan de Hoef zijn in de nacht van zaterdag op zondag diverse onderdelen van een tractor gestolen. Het gaat hierbij om een startmotor, een hefinrichting, een topstang, een trekhaak en een uitlaat. De totale waarde van de gedemonteerde onderdelen bedraagt enkele duizenden guldens.

Gemert: Drugs aangetroffen
In een horecagelegenheid aan de Handelseweg zijn zondagochtend rond 00.55 uur een 19-jarige man uit Koog aan de Zaan en een 18-jarige inwoner van Zaandam aangehouden. Een portier had ontdekt dat beiden drugs bij zich hadden. Bij de 19-jarige werd 1 cachetje cocaïne aangetroffen en bij de 18-jarige werden twee Xtc-pillen en een cachetje cocaïne aangetroffen. De spullen werden in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Motorrijder gewond geraakt
Op een zandpad in de omgeving van de A2 in de richting van Geldrop is zondagmiddag rond 13.55 uur een 34-jarige motorrijder uit Nuenen de macht over het stuur verloren en gevallen. Vermoedelijk is de motorrijder over een over het zandpad liggende boom gereden. Hij liep rugletsel op. De man is met de traumahelikopter overgebracht naar het St Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.

Son: Auto gestolen
Vanaf de Narcisstraat is tussen zaterdagavond 21.00 uur en zondagochtend 21.15 uur een rode Nissan Primera met het kenteken GL-VZ-46 gestolen.

Valkenswaard: Ramkraak
Uit een winkel aan de Eindhovenseweg is zondagochtend rond 5.15 uur een nog onbekende hoeveelheid kleding gestolen. Door middel van een ramkraak heeft de dader toegang tot het pand gekregen.

Deel: ' Politie Brabant-Zuid-Oost 2e persbericht '
Lees ook