Politiebericht Eindhoven 2-08-2001
3e Persbericht 2 augustus 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Schennispleger
Donderdagmorgen rond 11.45 uur heeft een nog onbekende man schennis gepleegd tegenover een 78-jarige Eindhovense. De vrouw wandelde in de Paradijslaan. Toen ze vlak bij een man was die daar stond liet hij zijn broek zakken. De dader betreft een ongeveer 1.70 meter grote man met een donkere huidskleur en donker kort haar. Hij droeg een donker shirt en een donkere broek.

Eindhoven : Diefstal auto
Op de Langenakkerweg in Eindhoven is tussen 19 juli jl. en donderdag 2 augustus een groene Jeep Grand Cherokee met het kenteken TV-XT-44 gestolen.

De Rips: Verkeersongeval
Donderdagmiddag rond 15.05 uur zijn een 42-jarige vrouw uit De Rips en een 57-jarige man uit Boekel gewond geraakt bij een verkeersongeval op het fietspad aan de Kruisberglaan in De Rips. De vrouw reed via het fietspad met haar bromfiets in de richting van De Rips. Uit tegengestelde richting naderde een echtpaar op de fiets. In een onoverzichtelijke bocht raakte de twee betrokkenen elkaar. De oorzaak daarvan is nog niet bekend. De politie stelt een technisch onderzoek in. De vrouw werd met zwaar hersenletsel met een ambulance overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De man werd met een gebroken schouder naar het Elkerliek ziekenhuis vervoerd.

Beek en Don: Verkeersongeval
Een motorrijder is donderdagmiddag rond 14.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Lieshoutseweg ter hoogte van de Laarweg. De motorrijder (leeftijd niet bekend) afkomstig uit Beek en Donk zag te laat dat een voor hem rijdende auto, bestuurd door een man uit Beek en Donk ( leeftijd eveneens niet bekend) links afsloeg. De motorrijder reed achter tegen de auto. Hij is met een verbrijzelde knie en een gebroken been naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Gerwen: Onder invloed
Donderdagmiddag is in Gerwen op de Lieshoutseweg een 47-jarige man uit Beek en Donk betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies tijdens een ademtest ruim 1,2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uren opgelegd.

Eersel : Kind verdronken
Donderdagavond rond 20.30 uur hebben duikers van de brandweer in het water van het E3 strand het levenloze lichaam gevonden van een 9-jarige jongetje uit Zeewolde. Het kind, dat de Kosovaarse nationaliteit heeft, was met een kampeergroep op het E-3 strand in Eersel. Rond 13.00 uur is hij voor het laatst gezien toen hij met een luchtbed op het ondiepe gedeelte speelde. Toen de groep het kind kort daarna miste is gestart met een zoekactie op en nabij het E3 complex. Het kind werd nergens gevonden waarop rond 17.00 uur de politie in kennis werd gesteld. In samenwerking met de brandweer is gestart met het systematisch afzoeken van het water. Rond 20.30 uur werd het levenloze lichaam aangetroffen, daar waar het water ter plaatse ongeveer 1 meter diep is.

Eersel: Diefstal auto
Op een parkeerplaats aan de Buivensedreef is donderdagmiddag een blauwe Nissan Patrol gestolen.

Wintelre: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 14.30 en 17.00 uur heeft de politie op de Oirschotsedijk in Wintelre een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 313 voertuigen en daarvan reden er 31 te snel. De snelste reed 120 km/u in plaats van de toegestane 80 km/u.

Veldhoven: Zakkenrollen
Donderdagmiddag rond 16.45 uur is een 53-jarige vrouw uit Veldhoven het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw ging winkelen in een supermarkt aan de Pleintjes en stopte haar portemonnee met f. 55,- in haar tas. Bij de kassa constateerde ze dat haar portemonnee uit de gesloten tas gestolen was.

Deel: ' Politie Brabant-Zuid-Oost 3e persbericht '
Lees ook