Politiebericht Eindhoven 30-08-2001

1e Persbericht 30 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Brand
Woensdagavond rond 19.30 uur brak brand uit in een woning aan de Leenderweg. Op het moment van de brand was er niemand thuis. De brandweer vermoedt dat kortsluiting de oorzaak van de brand is. De woonkamer liep brandschade op en de bovenverdieping ontstond roetschade.

Eindhoven: Onder invloed
In de Edisonstraat is donderdagavond rond 20.20 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed onder invloed met zijn auto. Hij weigerde aan de blaasproeven mee te werken en verzette zich bovendien tegen zijn aanhouding. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is in de Middelkerkelaan een witte Mercedes Benz 410 met het kenteken VD-75-VG gestolen.

Eindhoven: Aanbod hulp pakt verkeerd uit
Donderdagmorgen rond 2.00 uur is op de Jan van Lieshoutstraat een 18-jarige Ier aangehouden. Een 38-jarige Eindhovenaar zag de man boven op een fiets op de grond liggen. Toen hij hem wilde helpen sloeg de dronken Ier zijn hulpverlener tegen het hoofd. De Eindhovenaar vluchtte naar een taxi die in de buurt stond. De Ier schopte nog tegen de auto en bonkte tegen de ruiten maar de taxichauffeur had inmiddels zijn auto afgesloten. De Ier werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en is ingesloten.

Eindhoven: Man ernstig gewond bij verkeersongeval Een 32-jarige man uit s Hertogenbosch is donderdagmorgen rond 1.30 uur bij een verkeersongeval op de A58 onder Eindhoven ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer reed richting Eindhoven en verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto botste in eerste aanleg tegen een verkeersbord en daarna kwam de auto tot stilstand tegen een boom. De auto waarin de man zat bleek te zijn gestolen in Oisterwijk. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel opgenomen in het Catharina ziekenhuis.

Someren: Onder invloed
Op de A67 onder Someren is donderdagmorgen rond 6.20 uur een 41-jarige man uit het Belgische Schaarbeek aangehouden. Hij reed onder invloed van drank met zijn auto. Hij blies op het politiebureau 1,4 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Vrouw gewond na tasjesroof
Een 49-jarige vrouw is met hoofdletsel naar het St. Joseph ziekenhuis gebracht nadat zij tijdens een tasjesroof ten val kwam. De vrouw fietste woensdagavond rond 19.15 uur op de Ansbalduslaan in Waalre. Een achteropkomende bromfietser rukte bij het slachtoffer de handtas van haar schouder waardoor de vrouw met haar hoofd op de grond viel. Ze liep een flinke hoofdwond op. De dader was een jongen van tussen de 18 en 20 jaar oud met zwart krullend haar. Hij droeg een licht blauw petje, een zwart lederen jas en hij reed op een zwart/blauwe scooter.

Budel: Kledingdiefstal
Op de Dr. Anton Mathijsenstraat in Budel is donderdagmorgen om 7.00 uur een 17-jarige inwoner van Rosmalen angehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor op de Kloosterdreef in Budel een nog onbekend aantal zakken met kleding uit een container te hebben gestolen. De container is eigendom van de Stichting Salvatoriaanse Ontwikkelingshulp. In de directe buurt vonden de agenten een bestelbusje vol met zakken kleding. De aangehouden verdachte had de sleutels van die bus in zijn zakken zitten. Getuigen betrapten drie mannen bij het legen van de container. De drie vluchtten en lieten hun auto achter. De jongen uit Rosmalen is ingesloten.

Deel: ' Politie Brabant-Zuid-Oost, Eindhoven brand in woning '
Lees ook