Politiebericht Eindhoven e.o. 16-08-2001

1e persbericht 16 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Politieman ontslagen
De korpsbeheerder van de politie Brabant Zuid Oost heeft met ingang van 14 augustus 2001 een 52-jarige inspecteur van dat korps ontslagen. De man werkte bij de Vreemdelingendienst. Hij was al vanaf 23 december 1999 geschorst. In opdracht van de officier van justitie werd een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Op 4 juli 2000 werd hij in verband met dit onderzoek door de Rijksrecherche aangehouden. Uit het onderzoek van de Rijksrecherche bleek dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het plegen van valsheid in geschrift bij de uitoefening van zijn functie en ambtelijke corruptie. Over een strafrechtelijke vervolging is nog geen definitieve beslissing genomen.

Eindhoven: Aanrijding met drank
Op de Marconilaan is woensdag om 20.00 uur een 57-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man reed met zijn auto over de Beukenlaan en ging op de kruising Marconilaan Galileïstraat Antony van Leeuwenhoeklaan linksaf. Hij hield geen rekening met het tegemoetkomende verkeer en botste tegen een personenauto die over de Marconilaan reed vanuit de richting Boschdijk. Hierin reed een 28-jarige Eindhovenaar. Niemand raakte gewond. De 57-jarige Eindhovenaar bleek gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was ruim 2,3 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Twee mannen en een gestolen auto
Woensdag om 23.15 uur zijn op de Botstraat een 26-jarige man uit Rotterdam en een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden. De Rotterdammer werd door de politie achter het stuur van een Peugeot personenauto aangetroffen. Deze auto bleek gestolen te zijn. Hij zou de auto juist hebben gekocht van de Tilburger die naast de auto stond. Beiden zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man na mishandeling en bedreiging aangehouden Op de Hans Vredeman de Vriesstraat is donderdag om 0.10 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij samen met enkele andere personen twee 17-jarige Eindhovenaren bedreigd en een van hen mishandeld heeft. De twee jongens liepen woensdag rond 23.30 uur over de Demer toen zij door enkele personen op twee bromscooters werden benaderd. Een van deze mannen trok een handvuurwapen en bedreigde hen daarmee. Hij gaf een van hen met de kolf van het wapen een klap tegen het hoofd en probeerde hem te schoppen. Dat kon het slachtoffer echter ontwijken. De aanvallers reden weg in de richting van Woensel. De gewaarschuwde politie begon een zoektocht samen met de slachtoffers. De later aangehouden verdachte werd gesignaleerd in Woensel West. De slachtoffers herkenden hem terug, maar hij kon ontkomen. Later kon hij toch aangehouden worden. De verdachte is ingesloten voor onderzoek. Het slachtoffer had een bloedende wond aan het hoofd. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Motor gestolen
Vanaf het parkeerterrein van het Winkelcentrum Woensel is woensdag tussen 18.30 en 19.00 uur een zwarte Yamaha motor (scootermodel) met het kenteken MD-HH-98 gestolen.

Someren: Bestelauto gestolen
In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Philipsbosweg een witte Ford Courier bestelauto met het kenteken VN-51-SB gestolen.

Gemert: Portemonnee gestolen
Woensdag tussen 12.00 en 12.30 uur is in een winkel aan de Elisabethplaats de portemonnee van een 80-jarige Gemertse vrouw gestolen. Zij had haar portemonnee met ongeveer fl. 100,= in een boodschappentas die in het mandje van haar rollater stond. In de winkel werd zij benaderd door twee vrouwen die haar vroegen hoe ze appelmoes moesten maken en waar het stokbrood lag. Waarschijnlijk is bij dat contact de portemonnee gestolen. Bij de kassa bemerkte de vrouw dat haar beurs weg was.

Eersel: Voetganger aangereden
Woensdag om 18.35 uur is bij een aanrijding op de Duizelseweg een 49-jarige vrouw uit Barendrecht licht gewond geraakt. De vrouw stak de weg over toen een 18-jarige bromfietser uit Eersel haar aanreed. De vrouw bleef na de aanrijding liggen en de bromfietser reed aanvankelijk door maar hij werd door omstanders teruggeroepen. De vrouw is naar het St. Josephziekenhuis gebracht. Haar stuitje was gebroken. Zij kon na behandeling naar huis.

Valkenswaard: Bestelauto gestolen
Vanaf de Markt is woensdag tussen 18.30 en 20.30 uur een zwarte Mercedes Benz Vito met het kenteken 44-VN-FH gestolen.

Veldhoven: Inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan De Run. Er is een raam opengebroken en uit het kantoor is geld gestolen. Hoeveel geld is nog niet bekend.

Deel: ' Politie Brabant-Zuid-Oost politieman ontslagen '
Lees ook