Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 05/01/99

Persbericht van 1 mei 1999 Helmond en Eindhoven/ Eindhoven: Aanhouding drugsgebruiker

Vrijdagavond omstreeks 19.50 uur, is op de Dommelstraat, een 49-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De verdachte zat op de Dommelstraat op een bankje drugs te gebruiken. Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van 2 bolletjes drugs en een zakje met wit poeder. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor verhoor.

Eindhoven: Aanhoudingen na aanranding
Twee Eindhovenaren van 24 en 25 jaar oud zijn vrijdagavond om 19.45 uur, op het Stadhuisplein aangehouden. De beide mannen worden ervan verdacht kort ervoor op de Kerkstraat twee meisjes te hebben aangerand en onzedelijk betast. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Helmond: Aanhouding na joyriding
Vrijdagavond om 21.25 uur, is in de 3e Haagstraat een 16-jarige Helmonder, aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht zonder toestemming van de eigenaar met een bromfiets te hebben gereden. De verdachte was met deze bromfiets betrokken bij een aanrijding met een personenauto op de kruising Jan Stevensstraat - Van Hoofstraat - 3e Haagstraat. Na de aanrijding verliet de verdachte de plaats van de aanrijding met achterlating van de bromfiets en zonder zijn naam achter te laten. Hij is ingesloten voor verhoor.

Eindhoven: Beroving
Een 22-jarige man uit Schotland is zaterdagmorgen omstreeks 01.15 uur, op de Vestdijk door drie personen aangevallen en in elkaar geslagen. Hierdoor is het slachtoffer bewusteloos geraakt. Toen hij bijkwam bleek, dat zijn kleren en enkele honderden guldens, weggenomen waren. De kleren zijn later, even verder, aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling
Een 29-jarige inwoner van Eindhoven is zaterdagmorgen om 04.10 uur, op de Bolestein, aangehouden. De man wordt er van verdacht, samen met nog twee verdachten, een 41-jarige man uit Valkenswaard zaterdagmorgen omstreeks 03.50 uur, op de Smalle Haven, te hebben mishandeld. Een tweede verdachte is zaterdagmorgen om 09.30 uur, op het politiebureau aan de Mathildelaan, aangehouden.
De aanleiding voor de mishandeling was een opmerking die het slachtoffer maakte naar aanleiding van het rijgedrag van de 29-jarige verdachte. Beide verdachten zijn inverzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek naar de juiste toedracht in.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal
Een 33-jarige inwoner van Eindhoven is zaterdagmorgen om 04.10 uur, op het Stratumseind aangehouden. De man had kort ervoor uit een horeca gelegenheid een jas weggenomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Eindhoven: Aanhouding na aanrijding met letsel
Een 29-jarige man uit Geldrop is zaterdagmorgen om 05.00 uur, aangehouden op de Jeroen Boschlaan. De man had kort ervoor een aanrijding veroorzaakt waarbij drie mensen gewond raakten. De drie gewonden allen inzittenden, in de leeftijd van 20 tot 26 jaar, waarvan er twee uit de auto van de verdachte en een uit het aangereden voertuig, zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Bij controle bleek dat de verdachte onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.40 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhouding autodieven
Zaterdagmorgen om 04.10 uur, zijn op de Deurneseweg, twee Eindhovenaren van 16- en 40-jaar, aangehouden. De mannen reden in een personenauto die als gestolen stond gesignaleerd. In de auto lagen diverse spullen waaronder 2 televisies, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De auto en de inbeslaggenomen spullen zijn veilig gesteld.

Helmond: Zakkenrollen
Een 32-jarige vrouw uit Helmond is zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur, op de Markt, het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van het slachtoffer is tijdens het winkelen weggenomen uit haar schoudertas.

Deel: ' Politie Brabant-Zuid-Oost '
Lees ook