Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdagmorgen 19 juli 2001
09:23 donderdag 19 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033
Ik verzorg de persvoorlichting vanaf heden tot maandagmorgen.


* Onder invloed de bosjes in

HOOGEVEEN Tijdens surveillance afgelopen nacht kwamen politieagenten op de Buizerdlaan een auto tegen, waarvan maar 1 koplamp brandde. Om deze auto te controleren keerde de politieagenten de auto en zetten een achtervolging in. De bestuurder had dit gezien en ging er als een speer vandoor, echter de bocht in de Zuiderweg kon niet met die hoge snelheid worden genomen, zodat hij in de bosjes tot stilstand kwam. De bestuurder, een 19-jarige Hoogevener, bleek gedronken te hebben en een blaasproef wees 0.9 promille uit. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


* Bromfiets botst tegen auto

PEIZE Gistermiddag is een 17-jarige jongen uit Zevenhuizen gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Vossegatsweg en de Langbroek. De jongen reed op zijn bromfiets over de Vossegatsweg en verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende auto, bestuurd door een 63-jarige inwoner van Lieveren. De jongen werd door de aanrijding gelanceerd en kwam in een sloot terecht. Hij is met facturen aan vermoedelijk beide benen overgebracht naar het AZG in Groningen.


* Diefstal uit ambulance

EMMEN Gistermiddag is uit een ambulance aan de Derksstraat een damestas gestolen. De ambulance moest in deze straat zijn en in verband met de spoed die geboden was, waren de portieren niet afgesloten. Bij terugkomst bleek de tas weg te zijn. De tas werd later in de middag teruggevonden. Vermist wordt een bedrag van 15 gulden en een leesbril.


* Inbraak in woning

EMMEN Gisteren is er ingebroken in een woning aan de Calthornerbrink. Vermoedelijk zijn de daders binnengekomen middels de alom bekende hengel- of flippermethode. Vermist worden 2 GSM-toestellen.


* Winkeldiefstal

ASSEN Aan de Oudestraat werd gistermiddag in een winkel een 27-jarige inwoner van Hoogeveen betrapt bij het stelen van een spijkerbroek en jas. De man is overgedragen aan de politie, die bij onderzoek in de tas van de man nog meer goederen aantrof die van diefstal afkomstig waren. De man is aangehouden en verhoord. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Onderzocht moet nog worden waar de goederen precies weg komen.


* Konijnen

FREDERIKSOORD Gistermiddag rond 15.00 uur werden op het terrein van de hondenclub aan de Heerendijk een 16-tal konijnen aangetroffen Het betreft jonge, tamme, schone en gezonde konijnen in diverse kleuren en van verschillende rassen. Dertien konijnen zijn inmiddels gevangen en ondergebracht. Hoe de konijn hier komen is nog een raadsel en de politie is op zoek naar getuigen die weten hoe de konijnen daar komen of die iets weten van de herkomst van de dieren.

ASSEN

Twee jaar Boetegeld = Sneu Geld. Een tussenbalans. Klik op Sneu geld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politie Drenthe onder invloed met auto de bosjes in '
Lees ook