Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Hoogeveen 5-03-2003
Drie verdachten bekennen in scène zetten overval Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 -51 557 950

HOOGEVEEN - De `gewapende overval` op 28 december 2002 op een benzinestation aan de Industrieweg in Hoogeveen, is in scène gezet. Onderzoek van de politie in Hoogeveen heeft dit aangetoond. Drie 18 jr. verdachten uit Hoogeveen zijn aangehouden. Daaronder ook de medewerker die op de bewuste avond werkzaam was op het benzinestation en zogenaamd werd overvallen door twee gemaskerde en gewapende mannen.

De verdachten hebben inmiddels bekend. Aan de `overval` ging ongeveer een week aan voorbereiding vooraf. Op de bewuste avond gingen twee van de verdachten tegen sluitingstijd naar het benzinestation waar hun kompaan op dat moment aan het opruimen was. De buit werd bij elkaar gezocht waarna de pompbediende zich door zijn maten liet vastbinden. De andere twee verdwenen met de buit. Een klant ontdekte korte tijd later de vastgebonden jongeman waarna de politie werd gewaarschuwd.

De jongens zetten de overval in scène omdat ze op deze manier gemakkelijk aan geld meenden te kunnen komen. De buit viel echter tegen en bestond uit een aantal pakjes sigaretten en wat kleingeld. Van de buit is niets teruggevonden.

De politie startte het onderzoek naar de pompbediende omdat zijn verklaringen nogal wat tegenstrijdigheden bevatten. Vorige week is hij aangehouden. Kort daarna de andere twee. Inmiddels zijn alle verdachten weer in vrijheid gesteld. Justitie Assen beslist nu over de verdere strafvervolging.

Deel: ' Politie Drenthe '
Lees ook