Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.40 uur
Vernielingen aan spoorlijn

LEUSDEN De politie stelt een onderzoek in naar de vernielingen gepleegd aan de spoorlijn die ligt op een spooremplacement aan de Zuiderinslag in Leusden.

Zowel in de nacht van zondag 22 op maandag 23 juli en van maandag 23 op dinsdag 24 juli vonden er vernielingen plaats. Men heeft kans gezien om de spoorrails over een lengte van ongeveer drie meter los te krijgen van de spoorbaan.

Een machinist van een met personenautos geladen goederentrein bemerkte bij het passeren van de vernielde spoorrails een vreemd geluid en zag dat de spoorrails helemaal los lag, maar leidde niet tot een ontsporing.

De technische recherche heeft ter plaatse een (sporen-) onderzoek verricht.

Winkeldievegge aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagochtend een 36-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van diefstal van een trui uit een winkel aan het Prinses Julianaplein.

De man werd door winkelpersoneel betrapt waarop de politie werd ingeschakeld. Na verhoor en onderzoek werd de man in de loop van dinsdagmiddag met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Automobilist botst tegen zuil van tankstation

AMERSFOORT Een 18-jarige automobilist uit Amersfoort is dinsdagavond tegen een zuil van een tankstation aan de Liendertseweg gebotst. De zuil en een prullenbak raakten beschadigd.

Na onderzoek bleek dat de 18-jarige niet in het bezit was van een geldig rijbewijs waarvoor hij een bekeuring kreeg. De eigenaar van de auto, een 36-jarige man eveneens uit Amersfoort, kreeg een bekeuring voor het laten rijden in een auto zonder dat de bestuurder in het bezit was van een rijbewijs. Bovendien zou de auto niet verzekerd zijn.

Deel: ' Politie Eemland Zuid Spoorrails bij Leusden vernield '
Lees ook