Politiebericht Eindhoven e.o. 24-08-2001
3e persbericht 24 augustus 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee mannen verdacht van verkrachting

In de afgelopen week zijn twee mannen, 20 en 24 jaar, uit Curaçao aangehouden. Zij worden verdacht van verkrachting van een jonge Eindhovense vrouw. De verkrachting gebeurde op 16 augustus in een woning in Tongelre. Nog diezelfde dag werd door de politie van Tongelre in de woning de 20-jarige verdachte aangehouden. Hij is enkele dagen daarna in bewaring gesteld. Uit onderzoek kwam de identiteit van de mededader aan het licht. Deze 24-jarige verdachte is gisteren, donderdag, in Rotterdam aangehouden. Hij wilde het vliegtuig naar Curaçao nemen. Deze tweede verdachte is inmiddels ook in bewaring gesteld. De politie in Tongelre doet nog onderzoek in deze zaak.

Eindhoven: Jeugdige dieven
In zwembad de Tongelreep zijn vrijdag om 18.30 uur twee 14-jarige Eindhovense jongens aangehouden. Zij hadden een sleuteltje van een kledingkastje gevonden. Uit het betreffende kastje hebben de twee jongens een rugzak gepakt en deze in hun eigen kastje gelegd. Een bewakingscamera signaleerde de diefstal en de twee jongens werden aangehouden. De rugzak is terug bij de eigenaar. De twee jongens zijn bij het Haltbureau aangemeld.

Eindhoven: Gestolen auto
Tussen 20 en 24 augustus is vanaf de Aalsterweg een donkergroene Renault Espace met het Belgisch kenteken AMV770 gestolen.

Helmond: Bromfietscontrole
Vrijdag tussen 10.30 en 17.30 uur is op de Deltaweg een bromfietscontrole gehouden. Er zijn 20 bromfietsen gecontroleerd. Er zijn 9 bekeuringen uitgeschreven: een voor het niet volgen van het (brom)fietspad, een voor het ten onrechte voeren van een oranje plaat, twee voor het niet dragen van de helm, twee omdat de bestuurder geen certificaat had en drie voor een te hoog vermogen van de bromfiets. Een bromfiets is in beslag genomen, hij bleek gestolen te zijn.

Deurne: Onder invloed
Op de ventweg naast de weg Helmond Deurne (N270) is vrijdag om 19.40 uur een 32-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man reed slingerend over de weg. De uitslag van de ademanalyse was ruim 1,8 promille. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Veldhoven: Bestuurder onder invloed
Op de Olieslager is vrijdag om 18.15 uur een 56-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man had in een auto gereden en had gedronken. Hij blies ruim 2,3 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Deel: ' Politie Eindhoven Twee mannen verdacht van verkrachting '
Lees ook