Politie Gelderland-Zuid

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39


Politie enquêteert aangevers over aangifte op afspraak


Vanaf maandag 24 februari houden twee studenten van de Katholieke Universiteit Nijmegen, in opdracht van de politie Tweestromenland, een enquête onder personen die aangifte hebben gedaan nadat met hen een afspraak is gemaakt. De politie wil door middel van deze enquête inzicht krijgen in wat burgers vinden van het doen van aangifte volgens afspraak. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld en gebruikt bij de evaluatie van de pilot aangifte op afspraak die over enkele maanden plaatsvindt. Op basis van de evaluatie wordt besloten of aangifte op afspraak ook in de districten De Waarden en Stad Nijmegen wordt ingevoerd. De studenten benaderen de aangevers telefonisch en leggen hen een aantal vragen voor. Naast burgers worden op een later tijdstip ook medewerkers van de politie bevraagd over deze nieuwe werkwijze.

Sinds 24 januari is de politie in het district Tweestromenland (gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen. Millingen a/d Rijn, Ubbergen, West Maas en Waal en Wijchen) over gegaan op het doen van aangifte op afspraak. Voor aangifte op afspraak is gekozen om meer servicegericht te werken. Er zijn geen wachttijden aan de balie van de politiebureaus meer en omdat tijd wordt ingepland voor het doen van aangifte, kan meer aandacht aan de aangever besteed worden.

Hoe werkt aangifte op afspraak
Mensen die aangifte willen doen kunnen bellen met 0900 - 8844. Tijdens kantooruren wordt men dan direct doorverbonden met het team waar men aangifte wil doen. Er wordt dan een afspraak gemaakt. Wanneer mensen buiten kantooruren bellen neemt het servicecentrum hun gegevens op. Zij worden dan de volgende dag teruggebeld en een afspraak wordt gemaakt. In principe kan voor aangifte van alle delicten een afspraak gemaakt worden. Aangifte op afspraak doet natuurlijk niets af aan de noodhulpfunctie van de politie. In noodgevallen zal de politie, net als vóór 24 januari, altijd direct ter plaatse komen.

Het officiële startschot voor aangifte op afspraak werd op 24 januari gegeven door de burgemeester van Beuningen tijdens de opening van het nieuwe politiebureau in Beuningen.

Wijchen, 20 februari 2002

Brenda van der Pal
Afdeling Communicatie
Tel: 06- 53 22 01 57

---- --

Deel: ' Politie enquêteert aangevers over aangifte op afspraak '
Lees ook