Politiebericht Flevoland: district Noord 20-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Van Bruinessen, 0320-211 215

Alcohol op
URK Donderdagnacht controleerde de politie een auto op de Urkerweg. De agenten vermoedden dat de bestuurder een 31-jarige man uit Urk alcohol gedronken had. Zij namen hem mee naar het bureau en lieten hem een blaastest doen. Het resultaat was 350 ug/l (0,8 promille). Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 2 uur. Binnenkort ontvangt hij ook een dagvaarding.

Tegen winkel
EMMELOORD Een 25-jarige automobilist uit Nagele kwam donderdagochtend met zijn auto tegen de gevel van een winkel aan de Nagelerstraat terecht. Hij reed op de Nagelerstraat. Toen hij het kruispunt met de Baardmezenstraat wilde oversteken, zag hij de auto van een 25-jarige man uit Nijverdal over het hoofd. De twee autos botsten waardoor de auto van de man uit Nagele tegen de gevel belandde. De bestuurder uit Nijverdal bleef ongedeerd, maar de andere automobilist is door de GGD-ambulance voor controle naar het Dr. Jansenziekenhuis overgebracht.

Doorrijden en drank
MARKNESSE Op donderdagmiddag kreeg de politie een melding over een doorrijding op een parkeerplaats (bij het wegrijden had iemand de zijkant van de geparkeerde auto van een 35jarige man uit Langweer geraakt). Door een getuige wist de politie de doorrijder te vinden. Na aanspreken van deze 62-jarige man uit Marknesse vermoedde de politie dat de man uit alcohol gedronken had. Op het politiebureau blies de man 550 ug/l (1,3 promille). De man kreeg een rijverbod van 6 uur en werd weer naar huis gestuurd. De man vertelde niet gemerkt te hebben dat hij de andere auto geraakt had.

Geld uit kassa
EMMELOORD Een onbekende man greep op donderdagavond geld uit de kassalade van een supermarkt aan de Wittesteijn. Vervolgens rende hij richting de brug over de Urkerweg. Hij ging langs een flat en verdween rechts om de hoek in westelijke richting. Volgens een getuige stak hij daarna de Urkerweg over en liep over een bospaadje richting Saturnus. Bij de Saturnus verdween de verdachte uit het zicht. De politie is op zoek naar deze man. Getuigen met wie de politie nog niet gesproken heeft, kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Geen rijbewijs
BIDDINGHUIZEN Op donderdagavond hield de politie op de Uitloper een 34-jarige man uit Biddinghuizen aan. Getuigen hadden verklaard dat de man met alcohol op gereden had. De politie rook ook alcohol geroken toen zij de man aansprak. Verder had de man geen rijbewijs. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij 575 ug/l (1,3 promille) blies. Hij is heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met alcohol op
DRONTEN Op de Educalaan vond donderdagavond een botsing plaats tussen de autos van een 19-jarige man uit Dronten en een 55-jarige man eveneens uit Dronten. Niemand raakte gewond. Toen de politieagenten aankwamen, vermoedden zij echter dat de 55-jarige bestuurder alcohol gedronken had. Op het politiebureau blies de man 360 ug/l (0,8 promille). Hij kreeg te horen dat hij drie uur niet mocht rijden en werd heengezonden.

Ongeluk op Zuigerplasdreef
LELYSTAD Op donderdagmiddag op de Zuigerplasdreef botste een 48-jarige automobilist (uit Zwolle) tegen de stilstaande auto van een 28-jarige Amsterdammer. De Amsterdammer was net na het viaduct stil gaan staan, omdat hij een lekke band had. De 48-jarige bestuurder kon niet op tijd remmen en reed tegen de auto met de lekke band aan. De Zwollenaar bleef ongedeerd. De brandweer zorgde dat de Amsterdammer en zijn passagier uit hun auto gehaald konden worden. Beiden zijn met onbekend letsel door de GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.

Weedplantage
LELYSTAD De politie heeft, na tips, donderdagnacht een weedplantage in de Rhonestraat opgerold. Op de zolder van een woning troffen agenten 202 planten en bijbehorende apparatuur aan. De bewoner een 37-jarige man werd aangehouden. Vervolgens nam de politie de verdachte mee naar het politiebureau voor nader verhoor. Nadat hij een verklaring afgelegd had, werd hij heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en de planten en toebehoren zijn in beslag genomen.

Blaastest
LELYSTAD Donderdagnacht zagen twee politieagenten een automobilist snel over de Zuigerplasdreef rijden. Op de Houtribdreef werd de auto aan de kant gezet. De APK van de bestuurder een 33-jarige man uit Lelystad was vervallen. Omdat de agenten vermoedden dat de man ook alcohol genuttigd had, namen ze hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hij blies 595 ug/l (1,4 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte kreeg een boete voor de verlopen APK en één voor te hard rijden. Hij werd daarna weer naar huis gestuurd.

Deel: ' Politie Flevoland, Noord automobilist met slok op '
Lees ook