Politiebericht Flevoland: district Noord 17-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320 - 21 12 15

Vrachtwagen tegen bromfiets
DRONTEN Op maandagmiddag kwam een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nagele in botsing met een bromfietser (gegevens nog niet geregistreerd). De chauffeur reed over de Elburgerweg in de richting van Dronten en wilde rechtsaf een erf op. Toen hij af wilde slaan, zag hij de bromfietser die uit de richting Dronten over het fietspad reed, niet. De bromfietser reed tegen de voorkant van de vrachtwagen aan. Hierdoor raakte hij gewond en werd per GGD-ambulance naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle gebracht.

In sloot met auto
KRAGGENBURG Op de Kadoelerweg kwam een 24-jarige Drontenaar op maandagmiddag rond kwart voor 5 met zijn auto op de kop in de sloot terecht. Door met zijn attachékoffer de linkerachterruit in te slaan, bevrijdde hij zichzelf uit zijn auto en kwam met de schrik vrij. De man vertelde dat hij in de bocht een tegenligger (een beige Renault Laguna) geprobeerd had te ontwijken en zo in de berm terechtgekomen was. Volgens de Drontenaar haalde zijn tegenligger een fietser in. De politie vraagt zowel de automobilist als de fietser zich te melden (telefoonnummer 0900-8844).

Overval winkel
LELYSTAD Een onbekende man overviel maandagmiddag een schoenwinkel aan de Weversstraat. De verdachte bedreigde één van de medewerksters met een schroevendraaier en liet haar de kassalade openen. Hieruit nam hij geld. Vervolgens verliet de man de zaak en liep vermoedelijk in de richting van het Maerlant. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar de dader.

Teveel alcohol op
LELYSTAD Een motoragent liet dinsdagnacht een automobilist op de Polderdreef stilstaan, omdat hij hem met grote lichten tegemoet reed en zijn licht niet dimde. De 50-jarige bestuurder uit Almere rook naar alcohol. Op het politiebureau blies de man 460 ug/l (1 promille). Hij is verhoord en is met een rijverbod van vier uur naar huis gestuurd. Binnenkort ontvangt hij een dagvaarding.

Deel: ' Politie Flevoland, Noord vrachtwagen botst tegen bromfiets '
Lees ook