Politiebericht Flevoland: District Zuid 19-07-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Botsing auto en ambulance
ALMERE Woensdagochtend zijn op de kruising Hospitaalweg en busbaan een ambulance en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. De ambulance reed met de sirene en zwaailichten aan over de busbaan. De auto, bestuurd door een 46-jarige man uit Leidschendam, reed over de Hospitaalweg en stak de busbaan over. Hij is voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis en mocht na behandeling weer naar huis. De auto is afgevoerd.

Kop-staartbotsing
ALMERE Woensdagmorgen heeft zich op de Tussenring een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 20-jarige automobilist uit Almere zag dat zijn voorganger, een 65-jarige automobiliste uit Zeist, afremde voor een oranje verkeerslicht. De Almeerder wilde ook afremmen, maar omdat waarschijnlijk zijn remmen blokkeerden, werd zijn bestelauto nagenoeg stuurloos en reed hij achterop de vrouw. Ambulancepersoneel heeft de vrouw behandeld voor nekklachten. Beide voertuigen zijn afgevoerd.

Valse naam opgegeven
ALMERE Op de Metropolestraat is woensdagmiddag een 15-jarige Almeerder aangehouden nadat hij een valse naam had opgegeven aan de politie. Hij werd samen met een vriend staande gehouden omdat ze zonder helm op een brommer reden. Bij het uitschrijven van de bekeuring gaf hij een valse naam op. Op het politiebureau gaf hij aan de agenten toe dat hij uit wraak de naam van een bekende had opgegeven in plaats van zijn eigen naam. Hij is na verhoor weer heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Overval op postagentschap
ALMERE Woensdagmiddag is het postagentschap aan de s Hertogenboschplein overvallen. Twee nog onbekende mannen kwamen het postagentschap binnen. Een bleef bij de deur staan. De ander sprong over de balie heen en sommeerde de baliemedewerkster onder bedreiging van iets dat leek op een vuurwapen het geld af te geven. Ze zijn er met een klein geldbedrag vandoor gegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding Bosranddreef
ALMERE Woensdagmiddag heeft zich op de Bosranddreef een aanrijding voorgedaan. Een 35-jarige automobilist uit Nijmegen draaide vanaf de Bosranddreef de Polderdreef in en zag daarbij een auto, bestuurd door een 31-jarige Lelystedeling, die over de Bosranddreef reed over het hoofd. De bijrijdster van de Lelystedeling, een 33-jarige vrouw uit Lelystad, is door ambulancepersoneel met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Autobrand
ALMERE De politie heeft woensdagmiddag op een parkeerplaats bij de Landdrostdreef een autobrand moeten blussen. Volgens de eigenaar, een 33-jarige Almeerder, ontstond de brand spontaan bij de stuurkolom. De auto is afgesleept.

Aanhouding na inbraakpoging
ALMERE De politie heeft donderdag vroeg in de ochtend op de Marktmeesterstraat een 15-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. Hij wordt ervan verdacht samen met een nog onbekende persoon te hebben geprobeerd in te breken bij een uitgaansgelegenheid aan de Grote Markt. Agenten startten een zoektocht in de omgeving en zagen een jongen op de Marktmeesterstraat lopen die aan het signalement voldeed. Deze jongen is voor nader onderzoek ingesloten.

Deel: ' Politie Flevoland, Zuid botsing auto en ambulance '
Lees ook