Politiebericht Friesland: Friesland 30-08-2001
Politieberichten van 30/8 (07.00 tot 13.00 uur)

Leeuwarden: aanhouding na poging inbraak
Een 34-jarige inwoner van Leeuwarden is donderdag omstreeks 07.30 uur op het Blokhuisplein aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een woning aan de Hobbemastraat. De 36-jarige bewoner van die woning had de man achter in de tuin aangetroffen en geprobeerd aan te houden. De man wist echter te ontkomen, maar kon later op grond van zijn signalement door de politie worden aangehouden. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een aan de Willemskade geparkeerde auto. Nadat een raam was vernield werd de autoradio weggenomen. De 34-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Workum: inbraak bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Lutswei. Nadat een raam was geforceerd, werden onder meer een computer en hoeveelheid gereedschappen ontvreemd. Een 35-jarige inwoner van Bolsward deed aangifte.

Leeuwarden: vernieling sportvelden
Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag met een auto vernielingen aangericht op het terrein van voetbalvereniging Rood/Geel en de Mixed Hockey Club Leeuwarden aan het Kalverdijkje. Bij de hockeyclub werd een toegangshek vernield en werd er met een auto over het kunstgrasveld gecrosst. Of het veld daarbij beschadigd raakte is nog niet bekend. Bij Rood/Geel gebeurde hetzelfde, alleen werden hier met een auto diepe sporen in een voetbalveld getrokken, werden hekken met reclameborden vernield en werd een doel ontzet. Vervolgens werd de auto van de dader(s) vermoedelijk in brand gestoken en achtergelaten. De politie onderzoekt nog de herkomst van de auto.

Bureau Communicatie: 058 8808272

Deel: ' Politie Friesland aanhouding na poging inbraak '
Lees ook