Politiebericht Friesland: Friesland 9-08-2001
Politieberichten van 8/8 (13.00) t/m 9 augustus (07.00)

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 14.30 reed een 67-jarige fietsster uit Leeuwarden op de Jan Jelles Hofleane, komend vanuit de Douwe Kalmaleane. Het regende op dat moment hard. Ter hoogte van de bushalte werd de vrouw ingehaald door een 24-jarige bromfietser uit Leeuwarden. Op datzelfde moment wilde de vrouw naar de overzijde van de straat, waarschijnlijk om te schuilen in de bushalte. Zij gaf hierbij geen richting aan. De bromfietser kon niet meer remmen en botste met de voorzijde van zijn brommer tegen de linkerzijde van de fiets. De vrouw liep door de val een hoofdwond op, tevens had zij last van borst en schouder. De bromfietser kwam ook ten val. Hij raakte gewond aan neus en vinger. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw is opgenomen ter observatie.

Offingawier: bezit speed en XTC
Woensdag omstreeks 16.00 uur werd een 22-jarige inwoner van Sneek aangehouden op de Kolmarslan. Hij had 7,4 gram speed, een zakje weed en een XTC-pil bij zich. De spullen worden onderzocht door de technische recherche. Het bezit van de drugs leverde een boete op van 1400 gulden.

Leeuwarden: schennispleger aangehouden
Woensdag omstreeks 16.15 liep een 14-jarige inwoonster van Leeuwarden op de Galamastins. Er stopte een auto, de bestuurder vroeg haar de weg en zij wil hem deze uitleggen. Op dat moment ziet zij dat de man zichzelf aan het bevredigen is. Het meisje verlaat overstuur de plek en wordt opgevangen door een paar buurtbewoners. Omdat het kenteken van de auto bekend is kan een half uurtje later in Harkema een 21-jarige inwoner van die plaats worden aangehouden. Het meisje heeft aangifte gedaan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Leeuwarden.

Heerenveen: auto op rotonde
Woensdag omstreeks 20.45 reed een 27-jarige automobilist uit Utrecht vanuit noordelijke richting over de Zanden. Door een dikke bui en plaatselijke onbekendheid reed de automobilist boven op een rotonde. Het voertuig is afgesleept.

Sneek: wildplassen met verzet
Woensdag omstreeks 23.00 wilde een politieman een wildplasser bekeuren op de Muntstraat. Twee inwoners van Sneek, 36 en 42 jaar, wilden zich met de zaak bemoeien. Redelijk overleg was niet echt mogelijk. Hierop werd de twee Snekers gevorderd zich te verwijderen. Omdat hier geen gehoor aan werd gegeven zijn beide Snekers aangehouden en overgebracht naar het bureau in verband met het niet voldoen aan bevel of vordering.

Leeuwarden: schietpartij
Donderdag omstreeks 00.15 uur kreeg de politie een melding dat werd geschoten op het Ruiterskwartier. Bij de melding zat een goed signalement. Terwijl de politie ter plaatse ging zag zij bij de Peperstraat twee personen fietsen. De man die achterop zat voldeed aan het signalement. Deze sprong van de fiets bij het zien van de politie en ging er vandoor. Snel werd de fietsroute afgezocht, waarbij op de hoek van de Oosterstraat met de Ossekop een wapen werd gevonden. Even later werden de verdachte, een 32 jarige inwoner van Leeuwarden, aangehouden. Ook de man die fietste, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden. Op het Ruiterskwartier werden twee hulzen en een kogel gevonden. Deze zijn, evenals het vuurwapen, in beslag genomen en in onderzoek bij de technische recherche. De oorzaak van de schietpartij wordt nader onderzocht.

Offinagwier: rijden onder invloed
Donderdag om 01.00 uur werd een 23-jarige bromfiester uit Jirnsum aangehouden op de Giifgeawei. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 770 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur. Tevens wordt zijn rijbewijs ingevorderd.

Joure: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 03.25 uur werd een 22-jarige automobilist uit Arnhem aangehouden op het verkeersplein bij Joure. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 505 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur.

Joure: brandstichting
Donderdag omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding dat een pand aan de Merk in brand zou staan. De brandweer heeft met twee wagens de brand geblust. De brand woedde halverwege de trap en hoger. In verband met de brand is omstreeks 06.00 uur in Heerenveen een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden en overgebracht naar het bureau in Drachten.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politie Friesland aanrijding met letsel in Leeuwarden '
Lees ook