Korps: Groningen, plaats: diverse 20-07-2001
Politiebericht Groningen
vrijdagochtend 20 juli 2001

Dagelijkse berichten

Kornhorn: autos opengebroken
In Kornhorn zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee autos opengebroken. Uit een aan De Parel geparkeerde wagen werden een radio-cd-speler, versterker, woofer en luidsprekers weggenomen. De eigenaresse van een aan de Kerkweide geparkeerde auto mist haar radio-cd-speler.

Zevenhuizen: man valt met ladder
De brandweer kwam er donderdag aan te pas om een gewonde man van het dak van een woning aan het Hoofddiep in Zevenhuizen te halen. De uit Zwagerbosch afkomstige man, eigenaar van een bouwbedrijf, stond op een ladder die door de natte ondergrond ging schuiven. De Fries wist zich eerst nog een poosje aan een balk vast te houden, maar viel op het eronder gelegen plat dak. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis in Groningen gebracht.

Veendam: kassa weg uit kapperszaak
Een kapperszaak aan de Promenade in Veendam werd in de nacht van woensdag op donderdag bezocht door het inbrekersgilde. Nadat met een putdeksel de voordeur was ingegooid, werd de komplete kassa ontvreemd. Daarin zat een klein bedrag aan geld. De kassa werd later op het dak van het vlakbij gelegen ABC-complex terug gevonden.

Wildervank: aanhanger ramt tegenligger
Een 42-jarige automobiliste uit Stadskanaal raakte donderdagmorgen in Wildervank gewond nadat haar auto was geraakt door een scharende aanhangwagen van een vrachtauto. De aanhanger had in een bocht de stoeprand geraakt en was uitgebroken mede door hard remmen door de 51-jarige vrachtwagenbestuurder uit Bakhuizen. Op de andere rijbaan zag de Stadskanaalster plotseling haar weg geblokkeerd en botste op de aanhanger. Haar wagen sloeg daardoor over de kop. De vrouw is met snij- en schaafwonden naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht.

Onstwedde: inbraak in tankstation
Bij een inbraak in de nacht van woensdag op donderdag in een tankstation aan de Ter Wuppingerweg in Onstwedde zijn onder meer boormachines en rookwaar ontvreemd. Vanwege een verbouwing lag er nogal wat gereedschap in het pand. De daders waren binnengekomen door een zijdeur open te breken.

Uithuizen: stadjers maken amok
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Uithuizen tot twee keer toe een viertal jongemannen uit Groningen aangehouden. Agenten zagen tegen twee uur op de Blink de groep een auto opduwen. De bestuurder, een 20-jarige stadjer, rook naar drank, maar wilde niet meewerken aan een blaastest. Toen hij mee moest naar het bureau, begonnen zijn maten de agenten lastig te vallen. Er kwam assistentie aan te pas om het gezelschap mee naar het bureau te krijgen. Daar bleek de bestuurder 1.55 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het was de zevende keer in drie jaar tijd dat de stadjer wegens rijden onder invloed werd geverbaliseerd. s Mans auto werd in beslag genomen. Nadat de groep later in de nacht de straat weer was opgestuurd, waren agenten er nagenoeg getuige van dat de heren in het centrum een conifeer vernielden en een winkelruit ingooiden. De stadjers werden opnieuw aangehouden en zitten voorlopig nog vast.

Wedde: frontaal tegen boom
Een 45-jarige inwoner van Oude Pekela botste gisteravond op de Driepoldersweg bij Wedde frontaal op een boom. De man werd gewond naar het ziekenhuis in Winschoten gebracht. De Pekelder was vermoedelijk door te hoge snelheid van de weg geraakt. De auto is vernield.

Groningen: bestuurders vechten aanrijding uit
Op de Laan Corpus den Hoorn heeft de politie donderdagavond een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had bij een inhaalmanoeuvre bijna een aanrijding veroorzaakt met een 22-jarige stadjer. Na een achtervolging wist de 22-jarige stadjer de man te achterhalen op de Paterswoldseweg, doordat beiden echt met elkaar in botsing kwamen. Toen de 22-jarige Groninger de verdachte aansprak reed hij met opzet op de stadjer in. De 24-jarige Groninger kon worden aangehouden Hij is voor de nacht ingesloten.

Groningen: inbreker betrapt
Agenten zagen afgelopen nacht op de Spicastraat een 38-jarige Groninger op straat liggen . De man bleek dronken te zijn en had enkele verwondingen aan zijn handen. Bovendien troffen de agenten een tweetal zakken met inktpatronen en typelint bij de man aan. Met behulp van een politiehond kon het spoor van de man worden gevolgd. Uiteindelijk kwam men uit bij een gebouw van de universiteit op het Landleven, waar bleek te zijn ingebroken. De verdachte is na behandeling in een ziekenhuis ingesloten in een cel.

Groningen: vechtersbazen
In de Peperstraat heeft de politie afgelopen nacht twee Groningers van 22 en 24 jaar oud aangehouden. Beide heren hadden ruzie gekregen met andere cafébezoekers Na bemiddeling door de politie begon de 22-jarige stadjer met fietsen te gooien, waarna hij alsnog werd aangehouden. Hierop begonnen anderen zich met de aanhouding te bemoeien, waarbij de 24-jarige stadjer een agent begon te slaan. Ook hij werd aangehouden.

Groningen: vrouw bedreigd op tippelzone
Een 34-jarige tippelaarster uit Groningen werd donderdagavond met een mes bedreigd door enkele bezoekers van de tippelzone. Na een snelle actie van agenten konden de verdachten nog op de Bornholmstraat worden aangehouden. De beide mannen, een 26-jarige man uit Zuidhorn en een 22-jarige Groninger kregen woorden met de vrouw en vertrokken na de bedreiging met een auto, bestuurd door de man uit Zuidhorn. In de auto werd een metalen staaf aangetroffen. De vrouw herkende de 22-jarige man als de verdachte. Hij werd na verhoor weggestuurd. De bestuurder uit Zuidhorn bleek geen rijbewijs te hebben. Hij moest bovendien nog 14 dagen brommen. Hij is ingesloten.

Groningen: hennepkwekerij
In een woning aan de Westersingel trof de politie donderdagmiddag een kleine hennepkwekerij. Een 28-jarige bewoner van het pand belde de politie dat hij was bedreigd door enkele mannen die softdrugs wilden kopen. Toen de agenten de woning bezochten waren de verdachten van de bedreiging al vertrokken. Wel troffen zij in een kamer van de woning een hennepkwekerij aan. Bovendien werden XTC pillen gevonden en een vuurwapen. De bewoner van de kamer, een 29-jarige stadjer werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De kwekerij werd ontmanteld en de goederen in beslag genomen. De 29-jarige bewoner is na verhoor weggestuurd.

Groningen: vernieling motoren
De politie kreeg donderdagavond een melding dat een man op de Rademarkt motoren aan het vernielen was. Na een korte zoektocht vonden agenten op het Kattendiep een 31-jarige man die aan het signalement voldeed. De man werd gehoord en vervolgens overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Vermoedelijk is hij illegaal in ons land. .

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30 ct per minuut)

Deel: ' Politie Groningen auto's opengebroken '
Lees ook