Korps: Groningen, plaats: Groningen 28-08-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 28 augustus 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Hoogezand: autorit onder invloed met aanrijdingen Op de Burgemeester van Roijenstraat in Hoogezand trof de politie maandagnacht een zwaar beschadigde auto aan bestuurd door een 37-jarige man uit Emmen. De man had een wilde rit gemaakt vanaf de Sluiskade naar de Burg. Van Roijenstraat en was daarbij tegen betonnen paal, over een vluchtheuvel, tegen een muur en tegen twee geparkeerde autos aangereden. In de auto van de Emmenaar werden kalmerende middelen aangetroffen en met hem was nauwelijks te spreken. Van hem is een bloedproef genomen en het rijbewijs is ingevorderd.

Veendam: maïsdieven aangehouden
Een boer aan de Korte Akkers in Veendam zag maandagmiddag dat twee mannen, 56 jaar uit Meeden en 54 jaar uit Veendam, vanaf een maïsveld twee zakken met maïskolven wegnamen. De boer ging er zelf achteraan en waarschuwde de politie. De mannen werden aangehouden en vertelden dat de zakken reeds in het veld klaar lagen. Na verhoor werden zij op vrije voeten gesteld.

Middelstum: auto over de kop op N46
Na het inhalen van een 22-jarige automobilist uit Usquert sneed een 62-jarige automobiliste uit Startenhuizen op de N46 bij Middelstum haar voorganger en raakten de wagen elkaar. De man uit Usquert kon remmens tot stilstand komen. De automobiliste raakte in de berm, sloeg over de kop en kwam geheel vernield tot stilstand in een weiland. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: man troggelt geld af
In de Marcus Buschstraat in Delfzijl werd maandagmiddag een 28-jarige man uit Eelde aangehouden voor oplichting. De man probeerde bij een bewoner geld los te krijgen met een verhaal dat hij een sleutel van een woonboot waar hij op moest passen kwijt was en geld nodig had om naar Utrecht te komen. Hij verklaarde dat hij de afgelopen week van meerdere mensen in Delfzijl, onder andere aan de Klaverweide, Ubbenslaan en Eemskanaal NZ, geld had gekregen. Van vier gevallen zijn aangiften bij de politie binnengekomen maar de politie sluit niet uit dat er meer mensen het slachtoffer van de man zijn geworden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Delfzijl op telefoonnummer 0900 8844.

Marum: bedrijfsauto in brand
Een bedrijfsauto van een 30-jarige man uit Marum die hij maandagavond naast zijn woning aan de Hoornweg had geparkeerd vloog in brand. De man werd door voorbijgangers gewaarschuwd en de brandweer had de brand snel onder controle. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Onderdendam: ongeval met jonge fietser
Op de Warffumerweg in Onderdendam kwam maandagochtend een 9-jarige fietser uit Onderdendam tegen een bestelauto aan van een 27-jarige man uit dezelfde plaats. De jeugdige fietser kwam achter een bestelbusje vandaan en kwam in botsing en bleef op straat liggen. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Uithuizen: inbraak in kerk
Maandagochtend werd gezien dat er was ingebroken in een kerk aan de Hoofdstraat West in Uithuizen. Met grof geweld waren twee ramen aan de voorzijde van de kerk opengebroken. Ook in de kerk waren meerdere deuren met geweld geforceerd. Er wordt een geluidsinstallatie en twee cd-spelers vermist. In het gebouw had man nog twee flessen frisdrank genuttigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: fietser gewond; politie zoekt getuigen De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval tussen een fietser en een bromfietser, waarbij de fietser inwendig letsel opliep. Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag omstreeks 17.15 uur op het Heerenpad in Groningen. De bromfietser reed na het ongeval door. De 16-jarige fietser reed over het Heerenpad, komende van de richting Beijum en gaande in de richting van de Korrewegbrug. Op een gegeven moment kwam de bromfietser vanuit tegengestelde richting en haalde twee fietsers in, waardoor de doorgang voor de 16-jarige fietser werd geblokkeerd. Deze moest uitwijken en kwam daarbij te vallen. Hierbij liep inwendig letsel op. Hij is ter behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De politie wil graag in contact komen met de genoemde fietsers of anderen die iets van het ongeval hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: gewonden botsing
Bij een botsing tussen een snorfietser en een bromfietser raakten maandagavond drie mensen gewond Ze zijn alle drie voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde op het Heerenpad in Groningen, ter hoogte van de Stamstraat. De bestuurder van de snorfiets, een 17-jarige inwoonster van Groningen, raakte op een gegeven moment op de linkerkant van het pad, op het moment dat de bromfietser, een 17-jarige stadsgenoot, vanuit tegengestelde richting naderde. Hierdoor botsten beiden tegen elkaar. De bromfietser raakte aan zijn hand gewond. De snorfietser en haar duopassagier, een 16-jarige vriendin liepen letsel op aan hun benen. De beide voertuigen raakten flink beschadigd.

Groningen: autokraker aangehouden
Een 19-jarige autokraker zonder bekende woonplaats is maandagavond op de Concourslaan door de eigenaar van de auto aangehouden, nadat hij hem op heterdaad had betrapt bij het openbreken van zijn auto. De autokraker werd daarna overgeleverd aan de politie. Deze nam de man mee naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Groningen: rijbewijzen kwijt na snelheidsovertreding Twee automobilisten zijn maandagavond hun rijbewijs kwijtgeraakt, nadat ze op de Beneluxweg in Groningen door een onopvallende surveillance van de politie werden betrapt voor een fikse snelheidsovertreding. Het ging om een 28-jarige Stadjer die tussen de radarposten zijn snelheid opvoerde tot 125 km/u terwijl ter plaatse slechts 70 km/u mocht worden gereden. De ander betrof een 37-jarige inwoonster van Meppel die hetzelfde gedrag vertoonde. Zij werd eveneens geklokt op 125 km/u. Beiden remden bij de radarpalen af tot 70 km/u, maar hadden uiteraard niet gerekend op een onopvallende surveillanceauto van de politie.

Groningen: snelheidscontrole Ulgersmaweg
Op de Ulgersmaweg werden maandagmorgen 12 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u waar maximaal 50 mocht worden gereden.

Reacties, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 ct/min).

Deel: ' Politie Groningen drankrijder maakt brokken '
Lees ook