Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-07-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 19 juli 2001

Dagelijkse berichten

Veendam: dronken man
Aan de Schilderslaan in Veendam heeft de politie woensdagnacht een 49-jarige man uit Hoogezand aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man belde kort na 05.00 uur aan bij een willekeurige woning. De bewoners kenden de man niet. Hij bleef er echter in volhardden dat hij daar moest zijn en weigerde te vertrekken. De bewoners belden de politie en de man werd meegenomen naar het politiebureau in Hoogezand. Daar verklaarde hij te hebben aangebeld omdat hij de politie wilde bellen om iets belangrijks door te geven. Wat die mededeling was is onbekend gebleven. De man is met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap heengezonden.

Nieuwe Pekela: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de A. Westersstraat in Nieuwe Pekela is woensdagavond een 21-jarige man uit Oude Pekela gewond geraakt. De man botste door nog onbekende oorzaak met zijn wagen tegen een geparkeerd staande auto aan. Aanvankelijk reed hij na het ongeval door maar raakte enkele honderden meters verderop opnieuw de controle over de auto kwijt. Hij botste tegen een muur van een woning en vervolgens tegen enkele bomen. De auto kantelde en kwam op een muurtje tot stilstand. De bestuurde raakte bekneld en moest door de brandweer van Pekela uit de wagen worden bevrijd. Hij is met licht hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Van hem is een bloedproef genomen. Hij werd aanvankelijk opgenomen in het ziekenhuis maar verliet midden in de nacht op eigen gelegenheid het hospitaal. Het rijbewijs van de man is door de politie ingevorderd. Zijn auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Nieuw Scheemda: woningbrand
In de keuken van een woning aan de Kerkwijk in Nieuw Scheemda ontstond woensdagavond brand. Een buurman ontdekte de brand en probeerde nog te blussen. Dat lukte niet en de man waarschuwde de brandweer. Die bluste inmiddels uitslaande brand. De bewoners waren niet thuis maar konden snel in de buurt worden opgespoord. De woning is nagenoeg geheel uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Midwolda: auto-inbraken
Dinsdagnacht werd in vier, aan de Dr. Oortwijn Botjeslaan in Midwolda, geparkeerde autos ingebroken. Uit alle vier de wagens werd een autoradio gestolen. In drie andere autos in dezelfde straat werd geprobeerd in te breken. De politie stelt een onderzoek in.

Sebaldeburen: snelheidscontrole
De politie heeft woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale Weg N980 in Sebaldeburen. Daarbij werd van 520 voertuigen de snelheid gemeten. 49 Bestuurders reden harder dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km per uur.

Groningen: moeder steekt zoon
Een 66-jarige inwoonster van Groningen heeft woensdagnacht een 41-jarige zoon met een mes in de arm gestoken. De vrouw was bij een ruzie tussen twee zoons in haar woning aan de Van Oldenbarneveltlaan tussenbeiden gesprongen. Ze kreeg daarbij zelf enkele klappen van haar 41-jarige zoon. Na een mes uit de keuken te hebben gehaald, stak de vrouw haar zoon in de bovenarm. De man verliet al bloedend de woning. Hij werd enige tijd later door de politie in zijn eigen huis aangetroffen van waaruit hij naar een ziekenhuis werd gebracht. Zowel zoon als moeder wilden geen aangifte doen.

Groningen: automobilist in de fout
De politie heeft woensdagmorgen op de Bloemsingel in Groningen een 28-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden. De man reed zonder rijbewijs in een onverzekerde auto. Hij gaf bovendien een valse naam op. Op het bureau bleek dat de man nog enkele boetes had openstaan. Omdat hij deze niet kon betalen, werd de Hoogezandster ingesloten. De auto is inbeslag genomen.

Groningen: aangehouden voor belediging
Een 28-jarige inwoner van Groningen is woensdagmiddag op de Kajuit in zijn woonplaats aangehouden nadat hij enkele politiemensen had beledigd. De man maakte deel uit van een groep van zeven personen die door de politie was gemaand zich te verwijderen. De 28-jarige liep al scheldend ook weg. Een waarschuwing van de agenten had geen effect. Het schelden zette zich om in beledigingen. De man werd aangehouden en geverbaliseerd.

Groningen: inbreker aangehouden
Een 26-jarige stadjer is woensdagmorgen aangehouden nadat hij had geprobeerd in te breken in een woning aan de Parkweg in Groningen. De politie was gealarmeerd dat er bij de woning werd ingebroken en zag de man bij het huis lopen. Het signalement kwam overeen met aanwijzingen van enkele getuigen waarop de man werd aangehouden. Bij de woning was op diverse manieren geprobeerd binnen te komen.

Groningen: Door rood
Een 25-jarige inwoner van Zijldijk raakte woensdagochtend gewond nadat hij op de Ringweg van Groningen door het rode verkeerslicht was gereden. De auto van de man werd geschept door de wagen van een 27-jarige plaatsgenoot die vanuit Beijum de Beneluxweg opdraaide. De Zijldijkster werd naar een ziekenhuis vervoerd. Zijn auto was rijp voor de sloop.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min)

Deel: ' Politie Groningen dronken man aangehouden '
Lees ook