Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 11/24/99

Politie houdt verdachten van drugslijn aan/
Vier verdachten zitten vast voor invoer van drugs

Groningen 24 november 1999

De politie heeft in de afgelopen weken vier verdachten aangehouden die zich bezig hielden met de invoer van cocaïne vanuit de Nederlandse Antillen naar Nederland. Bij de aanhouding op 1 november 1999 van drie hoofd verdachten trof de politie in het lichaam van een 29-jarige man uit Groningen ruim een kilo cocaïne aan. Een vierde verdachte werd afgelopen week aangehouden in haar woning in de stad. Alle vier verdachten zitten vast. In het onderzoek heeft de politie meerdere medeverdachte handelaren en gebruikers gehoord.

De politie is ruim drie maanden bezig geweest met het onderzoek naar de invoerlijn van cocaïne door een 28-jarige man uit Groningen. Hij liet medeverdachten voor hem naar de Antillen reizen, die vervolgens de drugs, verstopt in het lichaam of op andere wijze, mee terug namen naar Nederland. De transporten werden op de Antillen begeleid en georganiseerd door een 28-jarige Groninger. Op 1 november 1999 kwam de organisator met de 29-jarige stadjer terug naar Nederland. Op het Vrijheidsplein trof de politie de drie mannen in een auto aan en bracht de mannen naar het bureau. De 29-jarige koerier werd overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij buikklachten vertoonde. Daar werd duidelijk dat de man in zijn lichaam tientallen bolletjes had geborgen. Een levensgevaarlijke bergplaats. Via natuurlijke weg kwam binnen 24 uur een kilo cocaïne naar buiten, verpakt in kleine bolletjes.

De 28-jarige handelaar uit de stad verkocht de drugs vanuit zijn woning aan de Hazelaarstraat. Hierbij maakte hij gebruik van meerdere tussenhandelaren die de dope per gram verkochten. Ook de vriendin van de hoofdverdachte een 32-jarige vrouw uit Groningen werd afgelopen week als verdachte aangehouden. Zij wordt eveneens verdacht van invoer van drugs uit de Antillen.

De vier verdachten zijn voorgeleid en zitten in een huis van bewaring. De mededaders en gebruikers zijn gehoord en heengezonden. De waarde van de drugs bedraagt ongeveer honderdduizend gulden, terwijl de straatwaarde enkele tonnen bedraagt. De politie hoopt het onderzoek binnenkort af te sluiten, nadat de laatste vijf medeverdachten zijn aangehouden.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politie Groningen houdt verdachten drugslijn aan '
Lees ook