Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-07-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 17 juli 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: inbraak in auto
Voorbijgangers meldden de politie maandagavond een auto-inbraak in de Roodeweeshuisstraat in Groningen. De getuigen zagen dat twee mannen en een vrouw de auto van 44-jarige vrouw uit Groningen openbraken. De vrouw miste een CD-wisselaar en een navigatiesysteem. Bij het politieonderzoek in de buurt van de opengebroken auto troffen agenten vier, ook op het gebied van autokraken, bekende verachten aan. Samen met een iets verder in de straat lopende bekende van de politie werden deze mensen, drie vrouwen en twee mannen uit Groningen, in de leeftijd van 23 tot 40 jaar aangehouden. Ze werden naar het politiebureau gebracht voor nader onderzoek. Tijdens een confrontatie met getuigen werd echter geen van de vijf aangehouden mensen als dader herkend. Ze zijn daarop vrijgelaten. De 40-jarige verdachte bleek nog wel een geldboete van 450 gulden te hebben openstaan. Met de parketpolitie is daarover een regeling getroffen.

Groningen: bejaarde vrouw beroofd
Aan de Noorderbinnensingel in Groningen is maandagmiddag een 76-jarige vrouw beroofd van haar tas. De vrouw was na het doen van boodschappen te voet onderweg naar huis. Ze passeerde een ongeveer 18-jarige jongen die gelijk nadat ze hem voorbij was gelopen haar tas probeerde af te pakken. De vrouw hield aanvankelijk vast maar kwam doordat ze slecht ter been is en met een stok loopt te vallen en werd enkele meters over het wegdek gesleept. Ze moest de tas loslaten waarop de dader daarmee verdween. In de tas zat naast de boodschappen een portemonnee met persoonlijke bescheiden en een geldbedrag van ongeveer honderd gulden. De vrouw liep tengevolge van de val enkele schaafwonden op. De politie stel een onderzoek in naar de beroving.

Groningen: vrouw mishandelt echtgenoot
In haar woning aan de Draakstraat in Groningen heeft de politie maandagmiddag een 32-jarige vrouw aangehouden nadat zij haar 39-jarige echtgenoot had mishandeld. De man kwam bloedende wonder aan het hoofd het politiebureau aan de Diamantlaan binnenlopen. Hij verklaarde tijdens een echtelijke ruzie door zijn vrouw te zijn geslagen en bedreigd met een mes. De man werd eerste hulp verleend waarna In de echtelijke woning werd de vrouw aangehouden. Ze is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Haren: zoekactie naar mogelijke vliegtuigbom
Duikers van de Duik- en Demonteergroep van de Koninklijke Marine hebben maandagmiddag enige tijd gezocht naar een mogelijke vliegtuigbom op de bodem van het Paterswoldsemeer in Haren. Een recreant uit Norg had zijn boot afgemeerd bij een eilandje midden in het meer. Tijdens het zwemmen trapte de man op een metalen voorwerp. Aanvankelijk dacht hij dat het daarbij ging om een oude buitenboordmotor maar na een keer naar het voorwerp te hebben gedoken meende de man aan de hand van de vorm mogelijk een granaat of bom te herkennen. Hij waarschuwde de politie die op haar beurt het Explosieven Commando van de Koninklijke Landmacht inschakelde. De politie bracht op verzoek het EOC de melder en de explosievenspecialisten van de marine met elkaar in contact. Naar aanleiding van dat onderhoud werd besloten tot een zoekactie door duikers. Daarbij werd geen explosief gevonden. Welk troffen de duikers op de door de melder aangegeven plaats een metalen, paddestoelachtige paal aan die gedeeltelijk in de bodem was weggezakt. Naar oordeel van specialisten van de marine is dat naar alle waarschijnlijkheid het voorwerp geweest dat door de zwemmer werd aangetroffen. Ook in een groter doorzocht gebied werden verder geen metalen voorwerpen aangetroffen.

Vlagtwedde: inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Margrietstraat in Vlagtwedde is enkele duizenden gulden gestolen. Het geld zat in een kistje dat onder een bed stond. De inbraak is vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag gepleegd. De dader(s) was (waren) het pand binnengekomen door de achterdeur open te breken.

Tolbert: motorrijder gewond
Een 34-jarige motorrijder uit Doezum raakte gisteravond gewond bij een aanrijding op De Holm in Tolbert. De man zag waarschijnlijk te laat dat op de rijbaan een auto voorgesorteerd stil stond en botste er achterop. De motorrijder kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De Doezumer werd met vermoedelijk een hersenschudding naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De automobilist, een 36-jarige man uit Exloo, liep geen letsel op.

Onderdendam: gasleiding in brand
Tijdens soldeerwerkzaamheden raakte gistermiddag aan de Middelstumerweg in Onderdendam een gasleiding in brand. Het vuur doofde nadat Essent de leiding had weten af te sluiten. De politie moest enkele uren het verkeer regelen.

Wagenborgen: patiënt zorgt voor problemen
De politie heeft gisteravond en een deel van de afgelopen nacht handenvol werk gehad aan een psychiatrisch patiënt. De 32-jarige man was door de psychiatrische kliniek in Wagenborgen voor een etmaal op straat gezet omdat hij zich had misdragen waarbij hij een personeelslid bedreigde. Uit boosheid over zijn uizetteing sloeg de man bij de inrichting een ruit in. De gewaarschuwde politie nam de man aan het begin van de avond mee naar het bureau om een verklaring van hem op te nemen. Op het politiebureau sloeg de stemming van de patiënt geheel om; hij was niet meer aanspreekbaar en begon zichzelf te verwonden. Na consult van zowel een GGD arts en een psychiater, was de psychiatrisch inrichting s nachts bereid om de man weer op te nemen. Om vier uur s nachts werd de patiënt met een ambulance naar Wagenborgen terug gebracht.

Veendam: auto weg na testrit
Een autobedrijf uit Veendam is gistermiddag een wagen kwijtgeraakt die voor een proefrit aan een mogelijke koper was meegegeven. Met de gegadigde was afgesproken dat hij de auto, een tweedehands Toyota Corolla, voor maximaal 20 minuten zou uitproberen. De man bleef echter weg. De garage had verzuimd om naar een rijbewijs of paspoort van de pseudokoper te vragen.

Hoogezand: politie blust brand
De politie wist afgelopen nacht erger te voorkomen door een beginnende brand in een woning aan het Fruinpad in Hoogezand te blussen. In de gang van de woning lag een brandende paraplu. Verderop in het huis lag eveneens materiaal te branden. Een buurman had in eerste instantie geprobeerd het vuur te blussen. Uiteindelijk bracht en poederblusser van de politie uitkomst. De bewoonster bleek afwezig te zijn. Wie verantwoordelijk is voor de brand is nog niet duidelijk. De brandstichter was vermoedelijk het huis binnengedrongen door een ruit in de voordeur te vernielen.

Musselkanaal: dronken bestuurder tegen boom
Een 31-jarige automobilist uit Musselkanaal raakte gisteravond het spoor in zijn woonplaats behoorlijk bijster. Op de Schoolkade botste de man tegen een boom. Hij wachtte de komst van de politie evenwel niet af en liep weg. De politie trof de bestuurder in zijn woning aan waar hij bepaald geen nuchtere indruk maakte. Na onderzoek bleek hij 2,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)

Deel: ' Politie Groningen inbraak in auto '
Lees ook