Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 07/27/99

Politie lost 19 misdrijven op/
Vier verdachten aangehouden

Dinsdag 27 juli 1999

Met de aanhouding van een 29-jarige man, een 27-jarige man, een 20-jarige vrouw en een 18-jarige vrouw, allen uit Veendam heeft de politie een 19-tal misdrijven opgelost. De verdachten werden in de nacht van dinsdag 22 juni op woensdag 23 juni op de A-7 bij Kolham aangehouden nadat zij in Veendam op heterdaad waren betrapt bij diefstal van een caravan. Twee verdachten reden op dat moment in een auto die eerder die nacht in Groningen bleek te zijn gestolen. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld. Tijdens het vervolg onderzoek bekenden zij dat zij zich in de maanden mei en juni schuldig hebben gemaakt aan een beroving, een geval van openlijke geweldpleging, doorrijden na een ongeval, inbraken, diefstallen en pogingen daartoe en flessentrekkerij. Het politieonderzoek heeft verder uitgewezen dat de beide mannen een hoofdrol hebben gespeeld. De vrouwen waren slechts aanwezig bij de strafbare feiten. De 18-jarige vrouw nam wel deel aan één van de diefstallen.

Bij het onderzoek is vast komen te staan dat de verdachten eind mei bij een supermarkt aan het Beneden Oosterdiep in Veendam een vrouw hebben beroofd van haar auto en haar net gekochte boodschappen. De vrouw raakte daarbij gewond. Met de auto veroorzaakten zij kort daarop een aanrijding met een bromfietser in Winschoten. Na die aanrijding reden ze door. In Oude Pekela mishandelden zij een inwoner van die plaats nadat ze met de gestolen auto tegen zijn auto waren aangereden. Verder bekenden de verdachten diefstallen van personenauto's en pogingen daartoe in Veendam, Midwolde en Groningen; diefstallen in Assen en Groningen, diefstal van benzine (tanken zonder te betalen) in Scheemda, en eten zonder te betalen bij restaurants in Westerbroek en Assen en inbraken in Midwolde en Veendam.

De gestolen auto's werden als vervoermiddel gebruikt en na gebruik achter gelaten. Eén van de gestolen wagens is terug gevonden in het Winschoterdiep nabij Zuidbroek. De verdachten waren voornemens om met de gestolen caravan naar Duitsland te gaan om dat zij wisten dat ze door de politie gezocht werden. Na het onderzoek zijn de beide vrouwen heengezonden. De beide mannen zijn voorgeleid aan de Rechter Commissaris en in bewaring gesteld. Zij zitten nog vast. Het onderzoek is inmiddels afgesloten.

Voor nadere informatie: Afdeling voorlichting, telefoon 0 50 - 5 995 010

Deel: ' Politie Groningen lost 19 misdrijven op vier aanhoudingen '
Lees ook