Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 14-05-99

Politie lost overvallen op/
Onderzoek naar overvallen op reisbureau's afgerond

Twee verdachten aangehouden
Met de aanhouding van een 43- jarige man uit Veendam en een 25-jarige man uit Den Haag heeft de politie vijftien overvallen op reisbureaus in het land opgelost. De eerste overvaller werd in de stad Groningen aangehouden, terwijl de tweede man uit Den Haag in het verloop van het onderzoek in zijn woning werd opgepakt. Met dit onderzoek werden overvallen op reisbureaus in Stadskanaal, Hoogezand , Winschoten, Emmen, Assen, Delft en Den Haag opgelost. De man uit Den Haag bekende echter met een derde, tot nu toe onbekende verdachte nog een overval in Zoetermeer te hebben gepleegd. Terwijl de Veendammer zich ook heeft schuldig gemaakt aan overvallen in Utrecht, Dordrecht, Breda en Rotterdam.

Het onderzoek startte in de eerste week van februari nadat overvallen waren gepleegd op een zestal reisbureaus in Groningen en Drenthe. Op vrijdag 5 februari startte een interregionaal team van de regio's Groningen en Drenthe. Naar aanleiding van dit onderezoek kon op 11 februari een 42-jarige man uit Veendam in de stad Groningen worden aangehouden. In het vervolg van het onderzoek werden beelden van de verdachten getoond in de programma's Opsporing Noord en AVRO?s Opsporing Verzocht. Hierop kwamen bijna 20 meldingen binnen, met nieuwe informatie over het onderzoek en de mogelijke verdachten. Begin april kon de tweede verdachte in Den Haag worden aangehouden. Hij bekende zich met zijn mede verdachte schuldig te hebben gemaakt aan acht overvallen op verschillende plaatsen in het land. Bovendien gaf hij te kennen zich met een derde verdachte nog eens aan een andere overval in Zoetermeer te hebben schuldig gemaakt. De man uit Veendammer bekende zich aan veertien overvallen te hebben schuldig gemaakt. De po

litie verdenkt hem van meerdere andere overvallen in den lande. De overval op het reisbureau aan de Korreweg te Groningen wordt niet aan deze verdachten toegeschreven. Tijdens de overvallen bedreigden de verdachten het aanwezige personeel met een vuurwapen. Tijdens het onderzoek bleek het hier te gaan om een luchtdrukpistool. Bij een huiszoeking werd echter niets aangetroffen.

Beide verdachten zitten vast en zullen binnenkort voor de rechter verschijnen. De Hagenaar verklaarde de opbrengst te hebben gebruikt voor zijn gokaktiviteiten. Een onderzoek naar andere verdachten wordt voortgezet.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politie Groningen lost overvallen op reisbureau's op '
Lees ook