Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-08-2001
Politiebericht Groningen
vrijdagmiddag 24 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: overval slijter opgelost
De politie heeft de overval op een slijterij aan de Meeuwerderweg opgelost door twee mannen uit Groningen aan te houden. De beide mannen, beiden 42-jaar oud, beroofden op donderdagmiddag 19 april een medewerkster van de slijterij onder bedreiging van een vuurwapen. Een van beide verdachte betrad de winkel en eiste kasgeld. Toen de medewerkster de kas opende deed de verdachte een greep in de kas en verdween met een paar honderd gulden. Buiten stapte hij in een zwarte personenauto waarin de tweede verdachte op hem zat te wachten. Hierna gingen de beide mannen er vandoor. De auto werd enige uren later terug gevonden in de Reviusstraat en daar door de politie in beslag genomen. Hierbij bleek tevens dat de auto kort voor de overval op de Turfsingel een aanrijding had gehad, waarbij het voertuig ernstig beschadigd werd.

Tijdens het onderzoek werd de eigenaar van de auto, een van beide verdachte aangehouden en gehoord. Na verhoor werd de man weggestuurd. In het vervolg onderzoek kon de tweede verdachte worden aangehouden, waarna ook de eigenaar weer werd opgepakt. Hij bleek de bestuurder geweest te zijn tijdens de overval. De beide verdachten zijn gehoord. Zij ontkennen betrokken te zijn geweest bij de overval. Inmiddels zijn de verdachten voorgeleid aan de rechter commissaris, waarna ze zijn blijven vastzitten. Uit het onderzoek bleek dat de verdachten het geld hadden besteed aan de koop van drugs in een woning aan de Reviusstraat.

Leens: pillen verkoop gestopt
De politie heeft vorige week een inval gedaan in een woning aan de Wierde in Leens. De 57-jarige bewoonster en een 56-jarige man uit Amsterdam werden aangehouden. Zij worden verdacht van illegale handel in geneesmiddelen, diefstal, oplichting en verduistering van medicijnen. De inval werd gedaan onder leiding van een rechter commissaris en officier van justitie in samenwerking met de Inspectie van Volksgezondheid. Tijdens de zoeking werd een hoeveel van diefstal afkomstige medicijnen aangetroffen en in beslag genomen. Bovendien werd de administratie en een paar duizend gulden aangetroffen en meegenomen. De verdachten verkochten de pillen vanuit hun woning o.a. door de pillen via advertenties aan te bieden. De beide verdachten zijn inmiddels voorgeleid en deze week na verhoor heengezonden. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar andere betrokkenen bij de diefstal en heling van goederen. >

Groningen: fietsen dief
De politie heeft in de Nieuwe Ebbingestraat een 20-jarige stadjer aangehouden. De man nam volgens een getuige op de Vismarkt een zwarte damesfiets weg, nadat hij het slot met een steen had vernield en geopend. Nadat de verdachte was ingesloten in het bureau werd een onderzoek in zijn woning gedaan. Daar trof de politie enkele laders van telefoons aan en verpakkingen van een aantal nieuwe mobiele telefoons. De man is gehoord en na verhoor weggestuurd. De eigenaresse van de fiets heeft zich nog niet bij de politie gemeld.

Scheemda: vernieling lantaarnpalen met vuurwerk Op de Brugstraat in Scheemda zijn afgelopen nacht ongeveer 10 lichtmasten vernield. Vermoedelijk is door de daders vuurwerk in het elektriciteitskastje gegooid, waarna de bedrading wegbrandde. De schade aan de verschillende palen is aanzienlijk.

Groningen: straatroof
Een 24-jarige stadjer werd vrijdagochtend aangehouden op de Korreweg. De man bleek op de Muurstraat een tweetal stadjers te hebben beroofd nadat hij hen had bedreigd met een groot mes. Samen met de beide slachtoffers op zoektocht gegaan en de dader gevonden. Hij is meegenomen naar het bureau en daar verhoord. Na verhoor is hij in de loop van de dag weggestuurd. Hij bleek vijftig gulden van de slachtoffers te hebben weggenomen. Dit is terug gegeven.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844(30ct/m)

Deel: ' Politie Groningen overval slijter opgelost '
Lees ook