Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur
Insluipers betrapt

BREUKELEN Bewoners van een woning aan de Broekdijk west hebben door alert te reageren een zekere insluiping in hun woning op woensdagavond rond kwart over zeven weten te voorkomen.

De insluipers, een man en een vrouw, meldden zich aan de voordeur en vroegen om een telefoonboek, het nummer van het ziekenhuis en een telefoon. De bewoners vertrouwden het niet en hielden de deur op een kier en gaven zo ook het telefoonboek door aan de man en de vrouw.

Toen deze ook nog om vuurtje en een pen vroegen, besloten de bewoners de deur te sluiten, maar de vrouw trachtte dit te beletten. In de tuin zagen de bewoners nog twee mannen staan, die hierna samen met de man en vrouw wegliepen richting de Broekdijk.

De bewoners waren een jaar geleden ook geconfronteerd met een aantal vrouwen. Die zagen toen wel kans om met een smoes de woning binnen te komen waarna later bleek dat de portemonnee was gestolen.

Auto in sloot, bestuurder verdwenen

MIJDRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag 7 september omstreeks twee uur trof de politie na een melding een auto in de sloot aan langs de Tienboerenweg.

Er werd niemand meer in of nabij de auto aangetroffen. Uit sporen bleek dat de auto vanuit de richting van de prov.weg N201 was aan komen rijden en daarna door de berm en op de kop in de sloot tot stilstand is gekomen. De auto werd weggetakeld.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdwenen bestuurder.

Man kruipt over weg

OUDEWATER Politiemensen keken wel heel vreemd op toen zij in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 september omstreeks half twee een manspersoon over Willeskop zagen kruipen richting Oudewater.

De man, 53 jaar afkomstig uit Schotland, bleek erg diep in het glaasje gekeken te hebben. Hij kon niet meer op zijn benen staan en besloot toen maar naar Oudewater te kruipen. Omdat de man het risico liep overreden te worden, besloot de politie de man mee te nemen en leverde hem veilig af in Oudewater.

Automobilisten onder invloed

BREUKELEN Een 42-jarige automobilist uit Breukelen is in de nacht van donderdag op vrijdag 7 september omstreeks één uur betrapt op het rijden onder invloed op de rijksweg A-2.

De man werd tijdens een alcoholcontrole aangehouden. Na een positieve blaastest op straat, bleek dat de man 0,95 promille alcohol in zijn bloed had.
De man kreeg een boete van 700 gulden.

WILNIS Een 27-jarige automobilist uit Mijdrecht is donderdagavond rond half elf betrapt op het rijden onder invloed op de Ringdijk.

Na de blaastest op straat moest de man mee naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had.

De man kreeg een boete van 410 gulden.

Snelheidscontrole
KAMERIK Op donderdagavond tussen half zeven en half negen werden bij een snelheidscontrole met de lasergun 24 bestuurders bekeurd. De controle werd gehouden op de prov. weg N212 waar 80 kilometer per uur is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 kilometer per uur.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politie haalt kruipende man van de weg in Oudewater '
Lees ook