Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Veenendaal 06-05-99

Onderzoek naar criminele organisatie/
Politie van district Heuvelrug brengt slag toe aan criminele organisatie.

Huiszoeking.
Op dinsdag 4 mei 1999 is op in totaal 9 lokaties in Veenendaal, Overberg, Utrecht en Zwartebroek huiszoeking gedaan. De actie werd uitgevoerd door agenten van district Heuvelrug en personeel van de divisie Recherche. De operatie stond onder leiding van 2 rechter-commissarissen uit het arrondissement Utrecht en 1 rechter-commissaris uit het arrondissement Arnhem. Tussen 06.00 uur en 18.00 uur zijn in totaal 103 personen bij de operatie betrokken geweest. Het betrof een onderzoek naar een criminele organisatie die werd geleid door een 50-jarige en een 24-jarige man uit Veenendaal.

Strafbare feiten.
Uit een recherche-onderzoek is naar voren gekomen dat de desbetreffende criminele organisatie zich gedurende langere tijd aan strafbare feiten heeft schuldig gemaakt. De grootscheepse actie van politie en justitie had tot doel bewijsmateriaal inbeslag te nemen en goederen te confisqueren die met de opbrengst van criminele activiteiten waren bekostigd.

Inbeslagneming.
Bij de huiszoekingen werden ondermeer inbeslaggenomen:


*25 auto's;

*2 speedboten;

*1 jet-ski;

*1 vuurwapen en

*sieraden.

Tijdens de operatie werden ook nog 2 hennepkwekerijen ontmanteld. Er konden nog geen aanhoudingen worden verricht. Het onderzoek wordt dan ook voortgezet.

Deel: ' Politie Heuvelrug brengt slag toe aan criminele organisatie '
Lees ook