Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 september 2001

Aanhoudingen Leiden (D4) De politie heeft dinsdagmorgen 18 september drie jongens, van 15 en 16 jaar aangehouden. In juni hebben de drie in Voorschoten en in de Diamantwijk in Leiden twee ernstige aanrandingen gepleegd. 9 juni werd een 14-jarig meisje uit Leiden in de Diamantwijk aangerand door de jongens. Dezelfde jongens randden 24 juni in Voorschoten een ander 14-jarig meisje uit Leiden aan. De slachtoffers hebben bij de politie aangifte gedaan. Dinsdag heeft de politie de drie jongens aangehouden. Tegenover de politie hebben zij hun wandaden bekend. De drie, twee jongens van 16 en één van 15 jaar, alledrie in Leiden woonachtig, zijn in verzekering gestelden zullen binnenkort worden voorgeleid.

Rijbewijs kwijt Noordwijkerhout (D1) Woensdagmorgen 19 september zag de politie rond 01:00 uur een auto rijden met een kapotte buitenspiegel. Op de oprit van de N206 te Noordwijkerhout controleerde de agenten de bestuurder. De 34-jarige Noordwijker bleek flink onder invloed achter het stuur te zitten. De blaastest gaf een uitslag van 680 ug/l; meer dan 1,5 promille. Het maximaal toegestane alcoholgehalte is 220 ug/l (0,5 promille), maar beter is het helemaal niet te drinken als je nog aan het verkeer moet deelnemen. Het rijbewijs van de Noordwijker is door de politie ingenomen.

Gestolen auto in brand Leimuiden (D3)
In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 september omstreeks 3.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de parkeerplaats van een sportvereniging aan de Beukenlaan een auto in brand stond. De brandweer heeft het vuur geblust. Uit onderzoek van de politie bleek dat de auto sinds 13 september bij de politie Rotterdam-Rijnmond te boek stond als gestolen. De politie neemt vanochtend contact op met de eigenaar.

Verkeerscontroles in kader
'De scholen zijn weer begonnen' Leiderdorp (D3)
De politie heeft op maandag 17 en dinsdag 18 september verkeerscontroles gehouden in het kader van 'De scholen zijn weer begonnen'. Op maandag17 september werd samen met een aantal kinderen van de Leiderdorpse basisscholen gecontroleerd op de Mauritsingel. Er werden 7 processen verbaal uitgeschreven voor snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 74 km per uur. Een bestuurder van een tractor kreeg eveneens voor te hard rijden een proces verbaal. Hij reed 43 km per uur in plaats van 25 km per uur. Bovendien werden 11 processen verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. De kinderen deelden zo nodig de gele en rode kaarten uit en folders van 3VO. Op de tweede dag, dinsdag 18 september, werd gecontroleerd op de Vronkenlaan. Er waren eveneens kinderen aanwezig van zes basisscholen. Ook zij deelden na de staandehouding de gele en rode kaarten uit en de voorlichtingsfolders van 3VO. Er werd gecontroleerd tussen 08.00 en 09.00 uur en tussen 11.30 en 12.30 uur. De politie heeft in totaal 12 processen verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, en 4 voor snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 82 km per uur terwijl 50 km de maximum snelheid is op die weg. Er werden 3 processen verbaal uitgeschreven voor rijden door roodlicht.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Op het fietspad van de Hoge Rijndijk is dinsdag 18 september een 49-jarige vrouw uit Zoeterwoude-Rijndijk bij een verkeersongeval gewond geraakt. De vrouw fietste rond 08:40 uur in de richting van Leiden toen ze werd ingehaald door een 17-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk op een bromfiets. Bij het inhalen begon het meisje dermate te slingeren, dat de twee elkaar raakten en de vrouw kwam te vallen. Met hoofdletsel is de vrouw door de ambulance naar het LUMC gebracht. Vermoedelijk is het slingeren van de brommer veroorzaakt door een lekke voorband.

Snelkraak in fotozaak Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) De politie kreeg op dinsdag 19 september omstreeks 03.30 uur de melding van een snelkraak bij een fotozaak in winkelcentrum Dorrestein. Inbrekers reden met een auto in de voorzijde van het pand en drongen de zaak binnen. Vervolgens werd een aantal camera's weggenomen. De inbrekers zijn er met de auto vandoor gegaan. De politie trof bij het onderzoek een personenauto aan op de Prins Alexanderlaan, naast de brandweerkazerne. De politie vermoedt dat dit voertuig, afkomstig van diefstal, gebruikt is bij de kraak. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld, maar is op zoek naar meer getuigen. Met name personen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het Kerkepad en de Prins Alexanderlaan. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Nieuwerkerk a/d Ijssel, telefoonnummer 0900 8844.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) De politie heeft op dinsdag 18 september omstreeks 17.45 uur een 53-jarige automobilist uit Steenbergen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd door de agenten staande gehouden op de Sterremos en overgebracht naar het politiebureau voor een ademtest. De bestuurder blies 800 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen de automobilist. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kreeg de bestuurder een rijverbod van negen uren.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) De politie heeft op dinsdag 18 september omstreeks 00.00 uur een 45-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Rijksweg A20 en stopte op een parkeerplaats bij een tankstation. Daar werd de automobilist aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder deed een blaastest. Deze gaf een resultaat aan van 350 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De bestuurder kreeg een proces verbaal en een rijverbod van twee uren.

Deel: ' Politie houdt tieners aan voor aanrandingen 14-jarig meisje '
Lees ook