Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt tweede verdachte aan bankoverval Ulicoten en andere berichten

Datum: 22/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

De recherche van het team Zuid-Oost van het politiedistrict Breda heeft vanmorgen een 31-jarige man uit Schiedam (A.M.) aangehouden. De man wordt verdacht samen met een al op 20 februari 2002 aangehouden 33-jarige Rotterdammer (W. van Z) op 17 januari jl. de Rabobank in Ulicoten te hebben overvallen. De vandaag aangehouden verdachte heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

Op donderdag 17 januari jl. werd een overval gepleegd op de Rabobank in Ulicoten. De twee daders kwamen de bank binnen en bedreigden de vijf aanwezige personeelsleden met een stroomstootwapen, die vervolgens werden opgesloten in een kamer. De overvallers gingen er uiteindelijk met een geldbedrag vandoor.

Op maandag 18 en dinsdag 19 februari 2002 besteedde het AVRO tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan deze overval.

Dinsdagavond 19 februari 2002 meldde zich bij de Rotterdamse Politie, een 33-jarige man uit die plaats omdat kennissen hem van de beelden van het opsporingsprogramma hadden herkend. Hij legde een bekentenis af.

Rechercheonderzoek heeft de politie op het spoor gezet van de tweede dader die vanmorgen kon worden aangehouden. Ook deze verdachte heeft inmiddels de overval bekend. De verdachte is in verzekering gesteld.

Breda: Roemeense probeert sofi-nummer te bemachtigen met vals paspoort

Gistermiddag heeft een 21-jarige Roemeense geprobeerd bij het belastingkantoor aan de Gasthuisvelden met een valse Portugese identiteitskaart een sofi-nummer te verkrijgen. Zij is door de politie op aanwijzing van een medewerkster van het belastingkantoor aangehouden. Zij is na verhoor in vrijheid gesteld. Ook op dinsdag 14 mei jl. werden bij het belastingkantoor twee Roemeense mannen van respectievelijk 39 en 42 jaar aangehouden die met valse Portugese identiteitsbewijzen een sofi-nummer probeerden te bemachtigen.

Breda: Auto en kliko container in brand
Vannacht is omstreeks 03.45 uur op de Irenestraat te Breda een personenauto merk Fiat Panda uitgebrand. De autobrand was ontstaan nadat kennelijk in een kliko container brand was gesticht en deze tegen de auto was geplaatst. Brandweer kwam ter plaatse die het vuur heeft geblust.

Breda: Zwerver aangehouden ter zake vernieling
Vannacht is op de Slingerweg te Breda omstreeks 01.00 uur een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats (L.B.) aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een omheining en enkele klimop planten. Ook trachtte hij een met een steen een ruit van een voordeur van de voormalige daklozenopvang aan de Slingerweg in te gooien. De man had reeds meerdere malen overlast veroorzaakt in de omgeving, doch kon steeds niet getraceerd worden door de politie. De man werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Etten-Leur:Diefstal uit kassa
Afgelopen zaterdag deed een nog onbekend persoon, in een onbewaakt ogenblik, een greep in de kassa van een winkel in de Hof van den Houte. De buit bedroeg ongeveer 1100 Euro.

Etten-Leur: Inbraak
Gisteravond werd er ingebroken in een gemeenschapsgebouw aan de Lambertusstraat, De inbrekers verschaften zich de toegang door verbreking van een buitendeur. Ook het toegangshek bleek opengebroken. Het is nog onbekend wat er werd gestolen. In het pand werden vernielingen aangericht.

Etten-Leur: Poging inbraak woning.
Vannacht, omstreeks 02.45 uur, werden bewoners van een woning aan het Wezelpad wakker omdat de voordeur van hun woning geopend werd. Toen zij beneden een kijkje gingen nemen bleek de voordeur van de woning open te staan. Er was echter geen inbreker (meer) in de woning.

Moerdijk en Zundert: geen berichten

Deel: ' Politie houdt tweede verdachte bankoverval Ulicoten aan '
Lees ook