Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


8 april 2004


Onderwerp: politie houdt verdachten vechtpartijen aan.


De politie Dinxperlo heeft de afgelopen dagen vijf jongeren verhoord, die verdacht worden van de mishandeling van twee plaatsgenoten eerder dit jaar. De slachtoffers werden bij de vechtpartijen niet alleen geslagen, maar ook getrapt. Eén slachtoffer raakte buiten westen en liep schade op aan zijn gebit, de ander liep een gebroken pols op. De verdachten hebben een verklaring over hun aandeel afgelegd en de officier van justitie in Zutphen neemt een beslissing over de vervolging.


Ruzie over de vermeende diefstal van een fiets, alcohol gebruik en "haantjesgedrag" lijken de oorzaak van een vechtpartij die in de nacht van 25 januari j.l op de Helmkamp in Dinxperlo heeft plaatsgevonden. Een 24-jarige jongeman uit die plaats, die volgens zijn verklaring een geintje met de fiets uithaalde liep rond 05.15 uur niet alleen rake klappen op, maar werd toen hij gevallen was ook nog eens behoorlijk geschopt. Hij raakte korte tijd buiten westen en een tandarts constateerde schade aan z'n gebit.


Op 30 januari werd van het slachtoffer een aangifte opgenomen en in het onderzoek naar deze mishandeling werden meerdere personen gehoord. Hierbij kwamen de namen van de moge-lijke verdachten naar voren.


Op 3 maart vond 's avonds op de Terborgseweg een tweede vechtpartij tussen enkele jonge-ren plaats, waarbij een 15-jongen uit Dinxperlo een gebroken pols opliep. De vechtpartij werd door meerdere jongelui gezien en slechts een enkeling probeerde de vechtenden uit elkaar te halen.
In het onderzoek naar deze mishandeling kwamen namen van jongens die mogelijk bij de vorige vechtpartij betrokken waren geweest ook weer naar voren. In overleg met de officier van justitie te Zutphen werd besloten de twee mogelijke hoofdverdachten (17 jaar) aan te houden.


Op 30 maart werden eerst de twee 17-jarige verdachten van hun bed gelicht en de dag daarop een 16-jarige plaatsgenoot en de 19-jarige uit Gendringen. Dezelfde dag meldde zich een 19-jarige jongeman uit Dinxperlo, die een verklaring over het gebeurde wilde afleggen. De 17-jarigen zijn in verzekering gesteld geweest en na het onderzoek in vrijheid gesteld.


De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058

---- --

Deel: ' Politie houdt verdachten vechtpartijen in Dinxperlo aan '
Lees ook