Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid


Politie houdt vier mannen aan voor vechtpartij kermis Culemborg

Vanochtend hield de politie vier mannen uit Culemborg (17, 18, 24 en 26 jaar oud) aan voor betrokkenheid bij de vechtpartij op de kermis in Culemborg op zaterdagavond 1 mei. Het viertal wordt verdacht van openlijke geweldpleging en bedreiging jegens kermisexploitanten. De vier mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld en worden gehoord. De afgelopen week is deze zaak door de politie intensief onderzocht en zijn diverse personen gehoord.

Op zaterdag 1 mei kreeg de politie rond 18.10 uur meerdere meldingen dat er gevochten werd op de kermis aan de Dr. Hockesingel. De politie ging erheen en zag dat er een grote groep jongeren bij één van de wooncaravans van een kermisexploitant stond. Er was een opgewonden sfeer en er werd hevig gescholden. De aanleiding van de ruzie zou zijn dat twee jongeren in conflict zijn geraakt met een kermisexploitant. Terwijl de groep uitgroeide tot ongeveer 60 a 70 personen, nam de agressieve sfeer ook toe en probeerde men een wooncaravan binnen te dringen. De politie was inmiddels in deze wooncaravan om het verhaal aan te horen en probeerde ondertussen te verhinderen dat publiek de wooncaravan binnendrong. Daarbij werd vanuit het publiek met bloempotten, stoelen en andere voorwerpen naar de caravan gegooid. Bovendien zou er sprake zijn geweest van wapengebruik. Ondertussen werden meerdere politie-eenheden naar de Dr. Hockesingel gedirigeerd. Uiteindelijk waren daar 25 politiemensen. Een 59-jarige kermisattractiehouder werd als verdachte van mishandeling en bedreiging aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de sfeer er niet meer naar was om op een prettige manier de kermis te kunnen exploiteren besloten de kermisexploitanten diezelfde avond nog de kermis af te breken en te vertrekken. Acht personen, waaronder twee lichtgewonde jongens van 12 en 10 jaar, die uit de botsautootjes waren gezet, deden aangifte van mishandeling en twee kermisexploitanten deden eveneens aangifte van mishandeling.

De 59-jarige kermisattractiehouder die aangehouden was, stelde dat hij twee jongens uit de botsauto's had gezet omdat hij eerder die dag, en op dat moment opnieuw, zag dat er vernielingen aan de botsautootjes aangericht werden. De man ontkende dat er sprake zou zijn van mishandeling. De man is in vrijheid gesteld.

Het onderzoek wordt voortgezet. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Tiel, 10 mei 2004

Brenda van der Pal
Tel: 06-53 22 01 57

---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39

Deel: ' Politie houdt vier mannen aan voor vechtpartij kermis Culemborg '
Lees ook