Persberichten

Politie Jeugddag Drenthe thema: Jeugdzorg
12:09 vrijdag 24 september 1999

Politie Drenthe presenteert zich op het Verkeerspark in Assen jeugd tot 12 jaar gratis toegang, anderen half geld.
Martin Panman/Linda Westerkamp 0592361228

Op zaterdag 9 oktober 1999 is de Landelijke Politiedag en Politie Drenthe zal deze dag in het Verkeerspark in Assen aanwezig zijn. Het thema van deze landelijke Politiedag is:

Jeugdzorg.

Er worden tal van dingen georganiseerd voor de jeugd, zoals het testen van de bromfiets op een rollertestbank, er wordt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een circuit aangelegd om de behendigheid op de bromfiets te testen. Er staan politieautos, een ME-bus, een politiemotor en een radarauto die gebruikt wordt bij snelheid controles.
Je kunt ook op de foto met een politiemotor en verder zal er een politiehelikopter landen!

Ook is er een presentatie van het school-adoptieplan Doe Effe Normaal waarbij de sinds kort aanwezige jeugdagenten een toelichting zullen geven. Verder is bureau HALT aanwezig om voorlichting te geven aan de jeugd over zaken als: wat gebeurt er als ik veroordeeld word?

De toegang voor jeugd tot 12 jaar komt voor rekening van Politie Drenthe en het Verkeerspark laat een ieder die ouder is voor half geld naar binnen. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Dit is de eerste keer dat Politie Nederland een gezamenlijke Politiedag organiseert. Het thema jeugdzorg is de rode draad op deze dag. Dit thema is ingegeven door de aandacht die de jeugdzorg momenteel op landelijk, regionaal en plaatselijk niveau heeft. Politie Nederland wil met deze dag en dit thema de drempel voor jongeren verlagen, op andere wijze met jongeren in contact komen en laten zien wat de politie in dit kader kan betekenen.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politie Jeugddag Drenthe '
Lees ook