Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 1-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (JK - 14.00 uur) Woensdag 1 augustus 2001

Landgraaf; hennepplantage ontdekt
Geluidsoverlast was dinsdag 31 juli de oorzaak dat de politie in een flatwoning aan Achter de Winkel in Landgraaf een in werking zijnde hennepplantage ontmantelde.
Om 05.30 uur die dag werd door omwonenden gemeld dat ze al enkele uren muziekoverlast ondervonden afkomstig uit de woning van een 48-jarige flatbewoner.
Ter plaatse bleek de melding inderdaad gegrond. Omdat op bellen en kloppen niet gereageerd werd en het vermoeden bestond dat de bewoner toch thuis moest zijn, werd de toegangsdeur geforceerd met de bedoeling de overlast te stoppen. In de woning speelde de radio volop doch er werd niemand aangetroffen.

Wat direct opviel was de penetrante geur van hennepplanten die in de woning hing. Tijdens het daarop volgende onderzoek werd een ruimte aangetroffen welke was ingericht voor de kweek van hennepplanten. In totaal werden 215 planten en de daarvoor benodigde groeiapparatuur in beslag genomen. Tegen de bewoner, die uitstedig was, wordt proces-verbaal opgemaakt.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

Deel: ' Politie Kerkrade ontdekt hennepplantage '
Lees ook