Politie Limburg-Noord

Politie kijkt terug op een onrustige nacht na jaarwisseling
Datum: 01-01-2006
Tijd bericht: 13:00
Plaats: Limburg-Noord
De politie kijkt terug op een redelijk rustige jaarwisseling, maar op een onrustige eerste nacht van het nieuwe jaar. Gedurende nacht zijn er op diverse plaatsen in de regio incidenten geweest waarbij de politie heeft moeten ingrijpen. In totaal heeft de politie 17 personen aangehouden.

District Venlo
De politie heeft die nacht in Blerick twee inwoners van die plaats van 20 en 16 jaar oud aangehouden op verdenking van brandstichting. Rond 05.50 uur kreeg de politie een melding binnen dat in een dichtgetimmerd pand aan de Vossenerlaan brand was ontdekt. Ter plaatse gekomen bleek er sprake te zijn van een brand met flinke rookontwikkeling. Uit voorzorg heeft de politie daarom bewoners van nabijgelegen woningen gewaarschuwd en verzocht de woning te verlaten. Vervolgens stelde de politie een onderzoek in waarna ze op basis van een getuigenverklaring de twee personen wist aan te houden op de Vossenerlaan die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met de zaak. Beiden zijn overgebracht naar het bureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.
In Venlo heeft de politie rond 06.30 uur een 20-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man zou voor overlast hebben gezorgd een horecagelegenheid aan de Parade en bleef zich agressief gedragen toen hij uit het café werd gezet. Hierbij zou hij tegen de deur hebben geschopt en enkele vrouwen lastig hebben gevallen. Toen de politie ter plaatse kwam, rende hij weg waarna de achtervolging werd ingezet. Op de Gildestraat werd hij aangehouden wegens baldadigheid. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau beledigde hij de agenten. Inmiddels is hij ingesloten voor nader onderzoek.

District Venray
In het district Venray is de afgelopen nacht 1 persoon aangehouden

De politie heeft in Venray bij een horecagelegenheid aan de Voorde rond 04.55 uur een 21-jarige inwoner van Venlo aangehouden. De man gedroeg zich erg agressief bij de ingang en bedreigde de beveiligingsmedewerkers. Eerder die nacht was hij al uit de gelegenheid verwijderd wegens wangedrag. Hij werd aangehouden door de politie en overgebracht naar het bureau, waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.

District Weert
In het district Weert zijn de afgelopen nacht twee personen aangehouden.

De politie heeft in een horecagelegenheid op de Oelemarkt een 19-jarige inwoner van Weert aangehouden. Rond 04.00 uur werd een openbare orde patrouille aangesproken door een 17-jarige inwoner van Weert, die meldde dat hij zojuist was mishandeld in een horecagelegenheid aan de Oelemarkt. Vervolgens heeft de politie met assistentie van een portier van de betreffende gelegenheid de verdachte aangehouden, waarna hij is overgebracht naar het bureau. Hier is hij ingesloten voor nader onderzoek.

De politie heeft een 20-jarige inwoner van Houten aangehouden op verdenking van doorrijding na het veroorzaken van een aanrijding. Rond 02.15 uur kwam de melding binnen dat op de Hegstraat een ongeval was gebeurd, waarbij de veroorzaker was doorgereden. Hierbij raakte een 19-jarige inwoner van Nederweert gewond. Ter plaatse gekomen trof de politie het slachtoffer aan, die door getuigen was opgevangen. De politie stelde nader onderzoek in in de omgeving en trof in de omgeving de auto aan met het door getuigen doorgegeven kenteken. De eigenaar van verklaarde dat de bestuurder niet aanwezig was, maar dat hij ervoor zou zorgen dat deze zich op het bureau zou melden. Dit gebeurde even later, waarna de 20-jarige werd aangehouden.

De politie is die nacht rond 01.00 uur nog aan de Brugstraat geweest in verband met een opstootje. Hierbij zijn geen aanhoudingen verricht. Nadat de melding binnenkwam dat een groep jongeren bij een woning voor problemen had gezorgd, ging de politie ter plaatse. De aanwezige jongeren verklaarden dat ze samen nieuwjaar aan het vieren waren, toen een groep jongeren was langs gelopen die in het voorbij gaan gebaren maakten en op de ruiten klopten. Vervolgens probeerden ze met geweld binnen te komen, wat uiteindelijk lukte. Vervolgens zou er een handgemeen zijn ontstaan, waarbij mishandelingen en bedreigingen zijn gepleegd. Hierbij raakte enkele jongeren licht gewond. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de belagers verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen.

District Roermond
In het district Roermond zijn vannacht in totaal 11 personen aangehouden. Meer informatie volgt zo dadelijk en wordt in dit bericht aangevuld.


Deel: ' Politie kijkt terug op een onrustige nacht na jaarwisseling '


Lees ook