Politiebericht Venlo 30-08-2001
Mediabericht 30 augustus (laatste bericht)

DISTRICT ROERMOND - Districtelijke verkeerscontroles succesvol

DISTRICT ROERMOND De politie van het district Roermond heeft donderdag tijdens de districtelijke Bromfietsactiedag van 08.00 tot 14.30 uur 102 bekeuringen uitgedeeld. In de ochtenduren werden op diverse locaties in het district in totaal 131 bromfietsen gecontroleerd. Bij 35% van de bromfietsen werden overtredingen geconstateerd. 37 bestuurders kregen een bekeuring omdat de constructiesnelheid te hoog was. Er waren zelf enkele bromfietsen die boven de maximale waarde van de rollentestbank uitkwamen. Andere overtredingen betroffen het niet hebben van een bromfietscertificaat, het niet gebruiken van de rijbaan, het niet dragen van een helm, geen verzekering, verkeerde platen, bestuurders jonger dan 16 jaar en slechte banden. Ook voerde de politie verkeerscontroles uit in het kader van het project Roer je Mond op verschillende locaties. Bij de 131 gecontroleerde voertuigen werden 58 overtredingen geconstateerd. De meeste bekeuringen (17) waren voor het niet dragen van de autogordel. Overige overtredingen betroffen het voeren van mistlampen, verkeerde kentekenplaten op de aanhanger, het niet volgen van de rijrichting, verlopen rijbewijs en verlopen APK. 61 automobilisten kregen een bekeuring voor te hard rijden. Doel van de controles was het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers, aanpak van normvervaging in het verkeer en daarmee het bevorderen van verkeersveiligheid. In totaal werkten 21 politieagenten uit het district mee aan deze controle.

VENLO Bromfiets- en verkeerscontroles

VENLO Bij bromfietscontroles op diverse plaatsen in de binnenstad en in Venlo-Noord zijn woensdag 9 bekeuringen uitgedeeld. Drie bromfietsers werden bekeurd omdat ze geen helm droegen, verder zijn er bekeuringen uitgedeeld voor opgevoerde brommers, het voeren van een verkeerde verzekeringsplaat en onverzekerd rijden. Bij verkeerscontroles op diverse plaatsen in de binnenstad en in Venlo-Noord is woensdag één automobilist bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

VENLO Controle jeugd

VENLO Bij overlast controles van jeugd op de Loyolastraat, Doctor Derckxstraat, Linnaeusweg, Harry Meijerstraat en het Doctor Poelsplein heeft de politie woensdag bij een vijver aan de Harry Meijerstraat vissende jeugd bekeurd.

REGIO Snelheidscontroles

BLERICK Bij een snelheidscontrole op de Eindhovenseweg heeft de politie donderdagmorgen 116 automobilisten van de 1024 voorbijgangers bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

BAARLO Bij een snelheidscontrole op de Napoleonsbaan-Noord heeft de politie woensdagmiddag in het kader van het project Samen Minder 218 automobilisten van de 2062 voorbijgangers bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

LEVEROY Bij een snelheidscontrole op de Dorpstraat in Leveroy heeft de politie in het kader van het project Roggelsebrug met behulp van de lasergun één automolist bekeurd. Deze automobilist reed 61 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Deel: ' Politie Limburg-Noord, Roermond verkeerscontroles succesvol '
Lees ook