Politiebericht Venlo 16-08-2001
Mediabericht 16 augustus (12.30 uur)

WESSEM Dierenkwelling

Wessem Een 45-jarige inwoner van het Belgische Aarschot is woensdagavond door de politie van zijn boot gehaald omdat de man zijn hond gedurende de hele middag in de bloedhete auto had opgesloten. Omstanders waarschuwden de politie, die de volwassen herdershond in de kofferruimte van de auto aantrof. De auto stond geparkeerd aan de jachthaven op de Waage Naak. De eigenaar van de hond had het raampje van de auto ongeveer 4 cm open laten staan om de hond lucht te geven, maar gezien de tropische temperaturen was dit uiteraard onvoldoende. De politie wist de eigenaar van de hond via andere Belgische bootbezitters op te sporen en liet hem aan wal komen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor dierenmishandeling c.q. kwelling.

VENRAY Diefstal uit supermarkt

Venray Uit een supermarkt aan de Kiosk zijn afgelopen nacht een hoeveelheid sigaretten gestolen. De waarde ervan is nog niet bekend. De inbrekers hebben met een steen de ruit van de winkel ingeslagen en konden via die weg de zaak betreden. Daar namen zij de sloffen sigaretten weg. De eigenaar heeft aangifte gedaan en de politie doet onderzoek naar de identiteit van de verdachten.

HEEL Waterrecreant overleden

Heel Een 32-jarige inwoner van het Duitse Krochenbroich is woensdagmiddag aan een hartstilstand overleden tijdens het zwemmen. De man was met een collega met zijn zeilboot op de Oolderplas toen hij tijdens het zwemmen onwel werd. De man werd door te hulp gesnelde watersporters op een boot gelegd en naar de kant gevaren, waar een reanimatie niet meer mocht baten. De te hulp geroepen deskundige hulp kwam tevergeefs terplaatse, want het slachtoffer overleed ondanks de inspanningen van de omstanders.

HERKENBOSCH Autodiefstal

Herkenbosch Een zilverkleurige Mercedes C180 elegance is woensdagmiddag tussen 13.30 en 17.30 uur gestolen vanaf het parkeerterrein van de camping/zwembad aan de Meinweg. De auto die een waarde heeft van 24.000 gulden, is eigendom van een 36-jarige inwoner van Swalmtal.

Deel: ' Politie Limburg-Noord, Venlo man laat hond in hete auto '
Lees ook