Politiebericht Venlo 7-08-2001
mediaberichten 7 augustus (14.30 uur)

ROERMOND Aanhouding vanwege valse paspoorten
ROERMOND De politie heeft maandagmiddag een 29-jarige Portugees aangehouden die in het bezit was van twee vermoedelijk valse paspoorten. De man wilde een GSM kopen in een winkel in het Roermondse centrum en moest zich daarvoor legitimeren. Het winkelpersoneel had echter twijfels over de echtheid van het paspoort dat de man toonde en waarschuwde de politie. Deze trof bij de man nog een paspoort aan dat vermoedelijk ook vals is. De verdachte werd ingesloten voor nader onderzoek.

KESSEL Aanhoudingen na ruzie
KESSEL De politie heeft afgelopen nacht twee personen aangehouden in verband met een ruzie op de Rietstraat. Aanleiding voor de ruzie was het veroorzaken van geluidsoverlast. Tijdens de onenigheid raakte een 42-jarige inwoner van Kessel gewond toen er een ruit brak, hij moest zich bij de Eerste Hulp laten behandelen. De politie arresteerde twee inwoners van Kessel in de leeftijd van 21 en 22 jaar waarbij laatstgenoemde hevig verzet bood. De politie heeft de zaak in onderzoek.

MEIJEL Hennep aangetroffen
MEIJEL De politie heeft vanochtend in een loods op de Banmolen drie zeecontainers met hennepplanten aangetroffen. Er zijn twee personen gearresteerd: een 28-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Helmond. Volgens de politie zaten er in de containers circa 1000 hennepplanten, enkele tientallen assimilatielampen, ventilatoren en andere randapparatuur. De planten en de apparatuur worden in beslag genomen. De politie was in de loods aanwezig omdat ze een inbraakmelding had gekregen van een passant die het vermoeden had dat er iets niet klopte. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bevonden zich de twee verdachten in de loods. Ze probeerden de agenten naar een kantoor te loodsen maar de politiemensen bemerkten een sterke hennepgeur in het pand. Toen in de zeecontainers werd gekeken, ontdekten ze de drugs. De politie stelt een nader onderzoek in.

BAEXEM Verkeersdag op AZC
BAEXEM De politie van Heythuysen en het Mobiel Jeugdteam van de politie Limburg-Noord hebben vandaag in samenwerking met 3VO op verzoek van het Asiel Zoekers Centrum te Baexem een verkeersdag gehouden op het AZC. Totaal circa 20 alleenstaande minderjarige asielzoekers ondergingen uiteraard op vrijwillige basis - een behendigheidsproef per fiets en een fietskeuring. Het doel van deze actie was het verhogen van de verkeersveiligheid en het verbeteren van de relatie met de politie. Totaal namen 4 politiemensen aan de actie deel. De politie is tevreden over het verloop van de dag maar hoopt een volgende keer meer asielzoekers op de fiets te krijgen. Tijdens de behendigheidsproef bleek dat sommigen erg handig waren met de tweewieler. De technische staat van de fietsen was minder goed: alle reden om de fietsen in orde te brengen. Ook wat betreft de verkeersregels moeten de AZC-ers nog het een en ander leren. Samen met het AZC wordt bekeken of dit initiatief herhaal zal worden.

Deel: ' Politie Limburg-Noord, Venlo valse paspoorten '
Lees ook