Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-07-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.30 u) Donderdag, 19 juli 2001

District Heerlen

Heerlen; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen woensdagmiddag in een woning aan de Eikstraat in Heerlen trof de politie in de kelder een hennepkwekerij aan met totaal ruim 280 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige groeilampen (10), ventilatoren (2), transformatoren (10) en tijdschakelklokken (8) inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat in de woning hennep werd gekweekt, ging woensdagmiddag dan ook controleren. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat mogelijk met de stroomvoorziening is geknoeid, schakelde de politie Essent in. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners.

Heerlen; brand
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 00.50 uur zag een politiepatrouille een flinke rookontwikkeling aan de Bruinkoolweg in Heerlen. Bleek dat er brand was in een scouting/clubgebouw aldaar. De politie waarschuwde meteen de brandweer die snel terplaatse kwam. Die had de brand binnen een half uur onder controle en heeft nog nageblust (red; omtrent de brandschade-omvang is nog niets bekend). De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak van de brand in het scouting/clubgebouw.

Hoensbroek; aanrijding
Afgelopen woensdagavond omstreeks 21.45 uur vond een aanrijding plaats op de Dr. Martin Luther Kinglaan in Hoensbroek. Bleek dat een automobilist met de auto tegen een boom was gebotst. Echter, de bestuurder was volgens getuigen na de aanrijding uit de auto gekropen en er vandoor gelopen, dit met achterlating van een tweetal inzittenden/gewonden. Die werden voor medische verzorging / uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht (een met een hoofdwond en de ander met vermoedelijk beenletsel). Volgens bekomen informatie werden beiden, een 17-jarige jongeman en een 44-jarige vrouw uit Hoensbroek door ziekenhuispersoneel uit het ziekenhuis weggestuurd omdat zij aldaar ziekenhuispersoneel zouden hebben bedreigd. De auto is afgesleept en inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had gekregen omtrent de vermoedelijke identiteit van de autobestuurder, heeft de verdachte, een 33-jarige man uit Hoensbroek later die woensdagavond thuis aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 2,4 alcohol in zijn bloed had. Overigens heeft een arrestantenbewaarder van de politie vannacht aangifte gedaan tegen de ingesloten Hoensbroekenaar, dit wegens het uiten van bedreigingen en beledigingen/discriminatie. De politie die een onderzoek instelt, onderzoekt ook of dezelfde auto / automobilist eerder diezelfde woensdagavond op het Belemnieterf in Heerlen ook betrokken is geweest bij een aanrijding (tegen een geparkeerde auto) en daarna is door/weggereden. De politie stelt verder onderzoek in.

Vaesrade/Klimmen/Schimmert; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag en woensdagavond radarsnelheidscontroles gehouden op Vaesrade in Vaesrade, de Klimmenderstraat in Klimmen en op de Bekerbaan in Schimmert. Totaal werden 1.495 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 254 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal voertuigbestuurders werd terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km p/u. Van een 17-jarige bromfietsbestuurder uit Ulestraten nam de politie op de Bekerbaan in Schimmert de bromfiets in beslag. Die werd geflitst toen hij er met zijn bromfiets 71 km p/u reed. Bleek dat de politie hem vorige week al eens had gewaarschuwd voor een snelheidsovertreding.

Deel: ' Politie Limburg-Zuid, Heerlen hennepkwekerij gevonden '
Lees ook