Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.00 u) Dinsdag, 14 augustus 2001

District Heerlen

Heerlen; pannenset
Personeel van een winkel aan het Homerusplein in Heerlen betrapte afgelopen maandagmiddag een 31-jarige man uit Heerlen bij diefstal van een pannenset ter waarde van bijna tweehonderdvijftig gulden. De pannen werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; onder invloed
Het slingerende rijgedrag van een 39-jarige automobilist uit Heerlen, trok afgelopen maandagavond de aandacht van de politie. Bij controle op de Columbusstraat in Heerlen bleek dat de Heerlenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat de man ruim 3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de Heerlenaar en maakt proces-verbaal tegen hem op. Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op het Schubboomerf in Heerlen van een 23-jarige automobilist uit het Belgische Genk bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De Belg kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen/Merkelbeek; hennepkwekerijen
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een woning aan het Doctor Schaepmanplein in Heerlen trof de politie in een slaapkamer een hennepkwekerij aan met ruim twintig hennepplanten. Daarnaast kreeg de politie aanwijzingen dat al van ruim negentig hennepplanten was geoogst. De ruimt twintig hennepplanten werden samen met een zestal assimilatielampen (groeilampen) inbeslaggenomen. Omdat de politie aanwijzingen had gekregen dat mogelijk met de electriciteitsmeter is geknoeid, werd Essent ingeschakeld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg die meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.
Bij controle maandagavond in een woning aan de Groenweg in Merkelbeek trof de politie in enkele kamers een kennelijke hennepkwekerij aan waar vermoedelijk kort geleden was geoogst (totaal werden zon 540 lege bloempotten aangetroffen). Daarnaast trof de politie in de verschillende ruimten totaal zon 27 assimilatielampen, allerlei armaturen voor assimilatielampen, transformatoren en ventilatoren aan. Er was niemand in de woning aanwezig. De politie heeft alles inbeslaggenomen en stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; aangehouden
Afgelopen maandagavond kreeg de politie een melding dat er op de Prins Clausstraat in Hoensbroek een gestolen auto stond. De politie die terplaatse ging trof er inderdaad een op 12 augustus jl. in Heerlen gestolen auto aan (stond als gestolen gesignaleerd). Op een gegeven moment kwamen twee personen aangelopen waarvan de politie aanwijzingen kreeg dat die met de betreffende auto hadden gereden/waren komen aanrijden. Deze twee personen, een 29-jarige vrouw uit Heerlen en een 32-jarige man uit Nuth werden op verdenking van autodiefstal aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De gestolen auto werd voor nader onderzoek afgesleept. De eigenaar (uit Geleen) van de gestolen auto werd omtrent het terugvinden van zijn voertuig in kennis gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politie Limburg-Zuid, Heerlen personeel winkel betrapt dief '
Lees ook