Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.00 u) Dinsdag, 14 augustus 2001

District Kerkrade

Landgraaf; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een woning aan de Abdissenlaan in Landgraaf trof de politie op zolder een hennepkwekerij aan met totaal bijna honderd hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen (7), transformatoren (7) en ventilatoren (2) inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie werd de verdachte, een van de bewoners een boete opgelegd van fl. 2.300,-. Voor het geval die niet wordt betaald werd meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Landgraaf; onderzoek
De politie heeft afgelopen maandagmorgen bij een onderzoek in een woning in Landgraaf sofdrugs (totaal bijna negentig gram hasjiesj), een vals bankbiljet (van duizend gulden) en goederen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Daarbij gaat het voornamelijk om (identiteits-) papieren. De politie stelde in de woning een onderzoek in naar aanleiding van de aanhouding afgelopen zondag op maandag in Duitsland van de 60-jarige bewoner. Bij controle op de autosnelweg ter hoogte van Aken vonden de Duitse politie-autoriteiten een kwart kilo cocaine in diens auto. Ook een mede-inzittende 57-jarige man, eveneens uit Landgraaf werd door de Duitse politie aangehouden. De Duitse politie nam de cocaine en de auto van de 60-jarige verdachte in beslag. Beide verdachten zitten nog vast in Duitsland. De politie die een nader / verder onderzoek instelt, verdenkt de 60-jarige verdachte ervan dat hij mogelijk meer drugstransporten op zijn kerfstok heeft.

Deel: ' Politie Limburg-Zuid, Kerkrade hennepkwekerij aangetroffen '
Lees ook