Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastriucht 20-02-2003 Persbericht Sittard/Heerlen gijzeling beeindigd (JvK 15.15) Donderdag 20 februari 2003

Sittard/Heerlen, Politie maakt einde aan gijzeling

De politie van de regio Limburg Zuid heeft vanmiddag omstreeks 14.30 uur met succes een einde gemaakt aan de gijzeling van een 38-jarige vrouw uit Sittard door haar 35-jarige ex-vriend uit Bocholtz.

De gijzeling begon donderdagmorgen omstreeks 06.15 uur op de Eggerweg in Sittard. Daar werd de auto waarin het slachtoffer als bijrijdster meereed, klemgereden door de verdachte. Volgens een getuige werd de vrouw uit de auto gesleurd en met geweld in de auto van de verdachte geplaatst. Het bleek te gaan om de ex-vriend van het slachtoffer. Na de gijzeling reed de gijzelnemer met onbekende bestemming weg. De politie startte meteen na het bekend worden van de gijzeling met een grootscheeps onderzoek. Daarbij werd de verblijfplaats van de gijzelnemer en het slachtoffer bekend. Op een gegeven moment, kort nadat beide personen de verblijfplaats hadden verlaten, maakte een arrestatieteam op het bedrijventerrein Avantis een einde aan de gijzeling. De verdachte werd aangehouden en is ingesloten.

Deel: ' Politie Limburg Zuid maakt einde aan gijzeling '
Lees ook