Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-07-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 15.25 uur) Dinsdag 17 juli 2001

Maastricht, dure lingerie:
Een 32 jarige inwoonster van Bemelen is maandagmiddag 16 juli 2001 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal te Valkenburg.
De vrouw werd maandagmiddag omstreeks 17.25 uur in een winkelbedrijf gevestigd aan de Doctor Erensstraat te Valkenburg betrapt bij het wegnemen van een BH. De vrouw zocht een BH uit en rekende deze af aan de kassa. Hierna verliet zij het winkelbedrijf en bij het passeren van de beveiligingpoortjes trad het alarm in werking. Bij onderzoek bleek de vrouw een tweede BH ter waarde van fl. 19.95 in haar tas weggestopt te hebben en deze niet ter betaling aangeboden te hebben. De gewaarschuwde politie maakte aan het politiebureau tegen haar proces-verbaal op. Zij kreeg een transactievoorstel van f. 150,- welke meteen werd betaald. Al met al een dure BH.

Maastricht, straatroof:
Een 39 jarige inwoner van Maastricht is maandagmiddag het slachtoffer geworden van een straatroof op de Kleine Gracht te Maastricht. Het slachtoffer liep maandagmiddag omstreeks 12.15 uur over het trottoir van de Kleine Gracht in de richting van de Markt. Hij hoorde van achteren een bromscooter naderen maar sloeg daar verder geen acht op. Op het moment dat de bromscooter de benadeelde voorbij reed voelde deze dat de schoudertas met daarin een videocamera en een fotocamera werd weggerukt door de duopassagier. De bestuurder van de scooter gaf daarop vol gas en verdween in de richting van de Markt. De benadeelde deed kort daarna bij de politie aangifte van de diefstal van zijn tas met daarin de video- en fotocamera alsmede enkele toebehoren.

Valkenburg, aanhoudingen wegens beledigingen van de politie: De politie heeft dinsdagmorgen 17 juli 2001 op het Theodoor Dorenplein te Valkenburg twee mannen aangehouden die meerdere malen beledigingen aan het adres van de aanwezige politiemensen slingerden. Omstreeks 02.15 uur werd de politie naar het voornoemde plein ontboden naar aanleiding van een vechtpartij. Toen de politie kort daarna ter plaatse kwam was de vechtpartij al gesust. Uit de groep werd daarop door een persoon enkele beledigende en niet te herhalen teksten aan het adres van de politieagenten geslingerd. Om de situatie ter plaatse niet te laten escaleren werd op de beledigingen niet gereageerd. Toen vervolgens dezelfde persoon op een politieauto toeliep en de deur opentrok was hij vlug aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Het betrof een 16 jarige inwoner van Maastricht die behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank was. Hij werd aan het politiebureau ingesloten. Na zij ontnuchtering zal hij worden gehoord omtrent de beledigingen.

Kort daarna werd in de Grote Straat in Valkenburg een 20 jarige inwoner van Valkenburg aangehouden eveneens wegens een belediging. Volgens een getuige had hij met een mes staan zwaaien. Toen de politie hem daarop vroeg naar de aanwezigheid van een steekwapen ging hij bijna door het lint. Hij slingerde daarop allerlei verwensingen en beledigingen aan het adres van de politiemensen. Ondanks pogingen hem te kalmeren bleef hij doorgaan met het beledigen waarop hij werd aangehouden. Ook deze verdachte verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij werd eveneens ingesloten aan het politiebureau ter ontnuchtering.

In het kader van snelrecht zal tegen het tweetal proces-verbaal worden opgemaakt.

Deel: ' Politie Limburg-Zuid, Maastricht dure lingerie '
Lees ook