Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-08-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 13.40 uur) Dinsdag 14 augustus 2001

Maastricht, hennepkwekerij ontmanteld:
Maandag 13 augustus 2001 heeft de politie in een bedrijfpand gevestigd aan de Fort Willemweg te Maastricht een hennepplantage aangetroffen. Na overleg met de officier van Justitie is de hennepkwekerij ontmanteld.
De politie stelde kort na het middaguur een onderzoek in naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij in het bedrijfspand. In het bedrijfspand werden bij het onderzoek in vier ruimtes in het totaal 437 hennepplanten aangetroffen. Verder trof de politie 39 assimilatielampen en evenveel transformatoren aan, tijdschakelaars, koolstoffilters, een afzuiginstallatie, en ventilatieapparatuur. De politie heeft na monsterneming en overleg met de officier van Justitie de gehele kwekerij ontmanteld. De planten zijn inmiddels vernietigd. De 30 jarige eigenaar van de kwekerij is door de politie aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht zal hij zich op korte termijn bij Justitie moeten verantwoorden.

Valkenburg, inbraak in kantine:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in de kantine van voetbalvereniging Iason gevestigd aan de Putweg in Valkenburg. De inbraak werd maandagmorgen ontdekt door een van de leden van de voetbalvereniging. Ook bij de buren, de tennisvereniging Iason, bleek ingebroken te zijn. Hier werd een raam vernield van de toegangsdeur van het gebouw. In beide kantines werd door de inbreker drankjes gedronken. Ontvreemd werd slechts fl. 15,- aan kleingeld.

Maastricht, diefstal uit woning:
Maandagavond 13 augustus 2001 is een 89 jarige inwoner van Maastricht het slachtoffer geworden van een diefstal die uit zijn woning plaatsvond.
Omstreeks 20.30 werd aan de woning aan de Professor Mullerstraat te Maastricht aangebeld en stond een onbekende jongen voor de deur. Deze vroeg hoe laat het was en vertrok nadat de bejaarde bewoner hem de tijd had medegedeeld. Toen de bewoner terug liep in zijn woning kwam dezelfde jongen nu aan de achterzijde de woning binnen. De bejaarde man wilde de jongeman vastgrijpen om hem uit zijn woning te zetten maar de jongeman wist te ontkomen. Kort na zijn vertrek miste de bejaarde man een portemonnee die op tafel in de woning gelegen had. Gelukkig zat in de portemonnee slechts fl. 5,-. Het slachtoffer heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Deel: ' Politie Limburg-Zuid, Maastricht hennepkwekerij ontmanteld '
Lees ook