Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-07-2001 Politieberichten district Maastricht 2e editie (H.P 16.25) Donderdag 19 juli 2001

Valkenburg, snelheidscontrole:
Donderdagmorgen 19 juli 2001 heeft tussen 09.20 en 10.30 uur op Vroenhof te Valkenburg een snelheidscontrole plaatsgevonden. De radarauto controleerde in het genoemde tijdstip de snelheid van 252 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 39 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km per uur. De overtredingen werden alle fotografisch vastgelegd. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maastricht, winkeldiefstal met speciaal geprepareerde tas: Een 19 jarige inwoner van Hoorn is donderdagmiddag door personeel van een sportzaak in het centrum van Maastricht op heterdaad betrapt toen hij met een speciaal geprepareerd tas een winkeldiefstal pleegde. Personeel zag de man kleding in een tas stoppen waarna hij probeerde de winkel te verlaten. Bij de uitgang werd hij ter verantwoording geroepen voor de gepleegde diefstal. De winkeldief gaf twee kledingstukken met een totale waarde van fl. 110,- terug aan het personeel en dacht dat daarmee de kous af was. Toen hij te horen kreeg dat hij moest wachten op de komst va de politie probeerde hij er tussenuit te knijpen hetgeen door het personeel verkomen werd. Er ontstond een worsteling waarbij een personeelslid mogelijk een vinger brak. De man werd in bedwang gehouden tot de komst van de politie. Bij onderzoek bleek dat de man een speciaal geprepareerd tas in zijn bezit had waarmee het alarm van de beveiligingspoortjes omzeild werd en hij dus onopgemerkt met gestolen spullen de beveiligde winkels kon verlaten. De winkeldief is ingesloten aan het politiebureau. De tas is in beslaggenomen. De winkeldief bleek een handig jongen te zijn. Bij zijn insluiting gaf hij een valse naam op waarmee hij probeerde aan het proces-verbaal te ontkomen. De personalia van de verdachten worden echter altijd gecontroleerd waarmee zijn leugentje snel werd achterhaald. Hij kreeg van de Officier van Justitie een boete opgelegd in het kader van snelrecht van fl. 410,- voor wat betreft de gepleegde winkeldiefstal en een boete van fl. 180 wegens het opgeven van een valse naam. Van het winkelbedrijf kreeg hij een winkelverbod opgelegd voor de tijdsduur van een jaar. Na verhoor is de verdachte in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld.

Maastricht, winkeldiefstal:
Tegen een 27 jarige inwoner van Maastricht heeft de politie donderdagmiddag 19 juli 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal.
De man werd in een groot winkelbedrijf gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht betrapt toen hij de winkel wilde verlaten en daarbij enkele goederen niet afrekende. Hij bleek twee T-shirts twee deodorants en een aftershave in de winkel weggenomen te hebben dit met een gezamenlijke waarde van ruim fl. 210.-. De gewaarschuwde politie heeft de inwoner van Maastricht meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal is opgemaakt. Omdat het niet de eerste keer was dat wegens een winkeldiefstal tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt werd hem geen schikkingsvoorstel gedaan. Hij mag zich op korte termijn bij Justitie verantwoorden. De gestolen spullen gaan terug naar de rechtmatige eigenaar.

Deel: ' Politie Limburg-Zuid, Maastricht snelheidscontrole '
Lees ook